no tak a ten krzyk na koncu to zapewne z powodu tego ze pies ktry ciagnal balwanka wlasnie zawrocil... ewentualnie mozliwe ze jest to montaz dwoch filmowhaggard pisze:http://www.youtube.com/watch?v=M-Z2eMPQ ... re=related
apropos Harrisa- pomysł na pomocnika do ciągnięcia bałwanka
Polowanie parą Harrisów
ma ujeciu gdy pies wypada z zarośli wyrażnie widać z tyłu pierwszy atak ptaka na bałwanka. z tym panicznym strachem przed psami to nie do końca prawda. to w dużej mierze kwestia ułożenia ptaka. jeśli od samego początkupoznają psa i nie wprowadzi się go w sposób gwałtowny to nie powinno być problemu. widziałem już kiedyś film z harrisami i bretonami na polowaniu a nawet z jamnikami króliczymigarbus2 pisze:no tak a ten krzyk na koncu to zapewne z powodu tego ze pies ktry ciagnal balwanka wlasnie zawrocil... ewentualnie mozliwe ze jest to montaz dwoch filmow
- Raven_Corvus
- sokolnik
- Raven_Corvus
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
A ty ciagle o ''kurach''
, nie dasz sie ludziom rozmarzyc, ja uwazam ze teren mam super zwierzyny w brud tylko miec 2 dobrze ustawione osoby z ptakami
niekoniecznie lanner a kurnikow wcale golebnikow tez w promieiu kilku kilometrow.
choc pewnie masz Adrian racje lannerem tylko RPA
polska to kraj pergrina i jastrzebia...mimo wszystko shame:)
choc pewnie masz Adrian racje lannerem tylko RPA
polska to kraj pergrina i jastrzebia...mimo wszystko shame:)
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Dyrdymały. Pokaż mi sokolnika, który naprawdę próbował polować w Polsce z lannerem? Ktoś kiedyś powiedział, że lannery nie nadają się do polowania i teraz pokutuje ten pogląd. Wiadomo, że trudno zmienić coś , co zapadło w świadomości społecznej np, że "rude są wredne"
Ci, którzy latali z lannerem na wysypiskach czy innych miejscach z wylatanym lannerem mogą coś na temat jego pasji łowieckiej powiedzieć. A że to mądry ptak, bardzo szybko można go zmanierować-po co ma się męczyć, jak dostanie za frajer.
Ci, którzy latali z lannerem na wysypiskach czy innych miejscach z wylatanym lannerem mogą coś na temat jego pasji łowieckiej powiedzieć. A że to mądry ptak, bardzo szybko można go zmanierować-po co ma się męczyć, jak dostanie za frajer.
popieram - lannery to ptaki ktore potrafia polowac i to bardzo dobrze. W szczegolnosci z lini krakowskiej i mysle ze niejedna osoba to potwierdzi. Az strach pomyslec co by potrafila zrobic para takich lannerowNowogrodzki pisze:Dyrdymały. Pokaż mi sokolnika, który naprawdę próbował polować w Polsce z lannerem? Ktoś kiedyś powiedział, że lannery nie nadają się do polowania i teraz pokutuje ten pogląd. Wiadomo, że trudno zmienić coś , co zapadło w świadomości społecznej np, że "rude są wredne"![]()
Ci, którzy latali z lannerem na wysypiskach czy innych miejscach z wylatanym lannerem mogą coś na temat jego pasji łowieckiej powiedzieć.