Zdjecia.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
K. Knitter
początkujący

Post autor: K. Knitter »

zapraszam do mnie do dawida jest co po pstrykac!!!
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Obrazek
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Zawsze wolalem MIG'i 29 od F16 ALE TE 2 FIGHTING FALCONY na pierwszym planie sprawily ze zaczynam sie zastanawiac :)
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Cos cicho tu.

Wzielo mnie na wspominki ostatnio, te zimne wieczorne powietrze, zapowiadajace jesien zawsze budzi u mnie instynkt lowiecki. Niestety ekipa nie taka jaka miala byc. Zalaczam kilka zdjec z imprintingu.
Załączniki
Kanapki sa dla mnie :) Ona juz wczesniej jadla. Tak na przestroge, ze jastrzebi sie tym nie karmi !! Od chleba moga dostac kwasnego wola i sie przekrecic.
Kanapki sa dla mnie :) Ona juz wczesniej jadla. Tak na przestroge, ze jastrzebi sie tym nie karmi !! Od chleba moga dostac kwasnego wola i sie przekrecic.
Sniadanie.jpg (186.67 KiB) Przejrzano 1435 razy
Tasma.jpg
Tasma.jpg (156.41 KiB) Przejrzano 1407 razy
Obeliks.jpg
Obeliks.jpg (159.53 KiB) Przejrzano 1449 razy
haggard
sokolnik

Obrazek Mamba- samica 7/8 gyr saker. końcówka pierzenia.wkrótce wyciągam ją z woliery i biorę w obroty
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 11:24 am przez haggard, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kris_stg
stażysta

Post autor: kris_stg »

Bardzo ładny ptaszek!Ale ma mocne łapy :???: Ile waży?
haggard
sokolnik

pierzeniowa waga to 1560 a łowcza wacha sie między 1300 na początku sezonu do 1380 w okresie zimowym.mam nadzieję w tym sezonie latac z nia zimą w wadze ponad 1400g.
jeśli chodzi o wygląd zdecydowanie zmienia się w stronę szarego białozora co bardzo mnie cieszy bo tą forme umaszczenia u białozorów lubię najbardziej :)
Awatar użytkownika
kris_stg
stażysta

Post autor: kris_stg »

Pokazna sztuka :???: Widziałem kiedyś szarego samca białozora,bardzo ładne ptaki :wink:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Piękna, choć do rodziców za grosz nie podobna, co moim zdaniem wychodzi jej na korzyść bo znacznie łatwiej ja teraz pomylić z białozorem. Właściwie to ja nie byłbym w stanie jej odróżnić, a już na pewno nie ze zdjęcia. Tu potrzeba fachowca ;))
Ps. 2 odcienie ciemniejsza i można by już ją zakwalifikować jako black gyr hybrid..gdzie w tym wszystkim srebrne białozory się podziały? ;))
Gratulacje.
haggard
sokolnik

JoHn DuMbaR pisze:Piękna, choć do rodziców za grosz nie podobna, co moim zdaniem wychodzi jej na korzyść bo znacznie łatwiej ja teraz pomylić z białozorem. Właściwie to ja nie byłbym w stanie jej odróżnić, a już na pewno nie ze zdjęcia. Tu potrzeba fachowca ;))
Ps. 2 odcienie ciemniejsza i można by już ją zakwalifikować jako black gyr hybrid..gdzie w tym wszystkim srebrne białozory się podziały? ;))
Gratulacje.
to nie ta samica o której myślicz JD :) chodzi Ci o Viagrę która rzeczywiście po pierzeniu przypomina srebrnego białozora.zrobie jakies fotki i wrzucę. ten ptak to Mamba- ciemna samica gyr/sakera.jej fotki z pierwszego pióra sa juz w tym temacie :) Kundera mówi że to 7/8 ale cos za mała jest. samice 7/8 nieczęsto schodzą poniżej 1500g. raczej 3/4 obstawiam. wielkosc jest dla mnie bez znaczenia. podoba mi sie jej umaszczenie i do tego jest piekielnie szybka w poziomym poscigu. zdecydowanie najszybsza z moich ptaków
JoHn DuMbaR
sokolnik

No widzisz jak mnie w błąd wprowadziłeś? :mrgreen: A miałem napisać, czy przypadkiem ten ptak to nie ta 7/8 :)). Teraz wszystko stało się jasne. Zarówno waga jak i kolor. Może z czasem zrobi się jeszcze ciemniejsza? Choć ponoć odwrotnie do białych ptaków, ciemne z czasem "płowieją".
Pozdrawiam.
haggard
sokolnik

żeby było śmiesznie to moja jasna samica gyr/sakera 3/4 jest większa od tej szarej 7/8 o prawie 100g! :) no cóz tak bywa.zresztą co to ma za znaczenie ile waży.sokół ważący powyżej 1300g nie ma żadnych problemów z najwiekszym nawet kogutem bazanta a na nic większego już sie u nas z ptakiem niestety nie zapoluje.zaraz wrzucę fotki Viagry w trakcie pierzenia
haggard
sokolnik

Obrazek
fotka zrobiona pod koniec lipca więc mniej więcej w połowie okresu pierzeniowego. dodam że ptak w wadze pierzeniowej ważył 1680g... teraz lata w ponad 1400g :) po weekendzie wrzucę jej fotki po pierzeniu w tym od strony płaszcza bo prezentuje sie pięknie i bardzo białozorowo :)
JoHn DuMbaR
sokolnik

Oba ptaki przepiękne, mimo wszystko jednak domniemana 7/8 wygląda bardziej białozorowato dla mnie. Ale zobaczymy co wyniknie z pozostałych zdjęć ;)
Pzdr.
Kuba1997
młodszy sokolnik

Post autor: Kuba1997 »

haggard pisze:sokół ważący powyżej 1300g nie ma żadnych problemów z najwiekszym nawet kogutem bazanta a na nic większego już sie u nas z ptakiem niestety nie zapoluje.
królik,zając,gęś,kormoran,czapla,kruk...
ODPOWIEDZ