Zdjecia.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
- kuba08111994
- młodszy sokolnik

Ostatnio zmieniony wt mar 22, 2011 8:28 pm przez kuba08111994, łącznie zmieniany 2 razy.
-
dariadaria
- stażysta
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
czy widzieliście orła w akcji? nie odleci z żywą zdobyczą. dziwi mnie fakt że można zobaczyć przycięte lotki na zdjęciach a że orzeł jakoś jest dziwnie wielki a dziecko małe na ostatnim zdjęciu to już nie. słyszałem o jednym ataku na dziecko przedniego u niemców ale był to imprint. dziecko przeżyło nie odleciało
trochę sobie poteoretyzuję. to że orły nie odlatują ze zwierzyną nie jest prawdą. oczywiscie dobrze ułożony ptak nie bedzie nosil nawet lekkiej zwierzyny. ale w naturze musi w okresie lęgowym nosic calkiem ciężkie ładunki do wysoko położonego gniazda. każdy na pewno kojaży film De La Fuente z młodymi kozicami. dziecko wygląda na rok może dwa wiec ciężkie nie jest. jesli założymy że jest to ptak źle wdrukowany (czytaj spartolony) to moze miec skłonnosc do agresjii i sądze że znacznie latwiej bedzie mu podniesc male bezbronne dziecko niz mniejszego ale wsciekle miotającego sie i walczącego zająca. te lotki tez świadczą o tym że ptak był w kiepskich rękach. oczywiscie moze to być fotomontaż ale myslę że hipotetycznie taka sytuacja jest jak najbardziej możliwa. w końcu ataki przednich na dorosłych też sie zdarzają. jesli zdjęcia sa prawdziwe to fotograf musiał być jakimś *&@#@ zwyrodnialcem zeby spokojnie sie przyglądac i robic zdjęcia
Zastanawia mnie jedno w tych zdjeciach.
Czemu na zdjeciu 1 i 2 ptak ma tak samo ulozone skrzydla i piora? I na pierwszym wyglada jak wypchany, a na drugim ma obcieta glowe. Z czego na 3 zdjeciu leci juz ulozony ptak z lalka w lapach, bo dziecko bylo inaczej ubrane i wystawaly mu raczki. Przedwojenny fotomonaz.
Czemu na zdjeciu 1 i 2 ptak ma tak samo ulozone skrzydla i piora? I na pierwszym wyglada jak wypchany, a na drugim ma obcieta glowe. Z czego na 3 zdjeciu leci juz ulozony ptak z lalka w lapach, bo dziecko bylo inaczej ubrane i wystawaly mu raczki. Przedwojenny fotomonaz.