Zdjecia.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

cwaniaki zagladaja na iff a potem jacy pewni siebie ja nie bylem pewny...
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

:grin: Daria - dostajesz kartke na 2 kilo cukru :mrgreen: :mrgreen: Obrazek
Ostatnio zmieniony wt mar 22, 2011 8:28 pm przez kuba08111994, łącznie zmieniany 2 razy.
dariadaria
stażysta

Post autor: dariadaria »

a można wymienić na coś innego ? :mrgreen: ..bo ja nie słodzę :roll: hehe
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

2 litry benzyny? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dzisiaj to same rarytasy :D
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Ja poproszę godną emeryturę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

:mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

No aż taki stary nie jestem :mrgreen: A przecież do setki trzeba najpierw dożyć :???:
bolek
stażysta

Post autor: bolek »

Takie cos widziwłem na zywo w latach 75 w Niemczech jak przedni podniusł 5 latka na pokazach
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

zastanawia mnie co robil fotograf ze nie pomogl dziecku.... dziwne to jakies a przez takie dziwactwa pozniej strasza krwiozerczymi bestiami ktore pogrom w miastach i na wsi sieja zrzucajac samochody na skały
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

teraz niestety problem jest tego typu ze w razie wypadku świadkowie mają dylemat czy ruszyć na pomoc czy zostać gwiazdą YT i kręcić filmy... ale to teraz. Zdjecia mega szokujące a az nie chce sie wierzyć czy to prawda czy jakiś horror
opiolus
stażysta

Post autor: opiolus »

szczerze...sokolnictwo to moja pasja, fajny sposób na zycie..kocham ptaki..ale mając dwie wspaniałe corki i jedna tak wyglada na to w podobmnym wiek nie moge na to patrzec...dobrze ze to stare foty..
ale to prawda co piszecie wczesniej...
teraz woli sie przejsc obok niz pomoc drugiemu...
kapral
stażysta

Post autor: kapral »

czy widzieliście orła w akcji? nie odleci z żywą zdobyczą. dziwi mnie fakt że można zobaczyć przycięte lotki na zdjęciach a że orzeł jakoś jest dziwnie wielki a dziecko małe na ostatnim zdjęciu to już nie. słyszałem o jednym ataku na dziecko przedniego u niemców ale był to imprint. dziecko przeżyło nie odleciało
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

trochę sobie poteoretyzuję. to że orły nie odlatują ze zwierzyną nie jest prawdą. oczywiscie dobrze ułożony ptak nie bedzie nosil nawet lekkiej zwierzyny. ale w naturze musi w okresie lęgowym nosic calkiem ciężkie ładunki do wysoko położonego gniazda. każdy na pewno kojaży film De La Fuente z młodymi kozicami. dziecko wygląda na rok może dwa wiec ciężkie nie jest. jesli założymy że jest to ptak źle wdrukowany (czytaj spartolony) to moze miec skłonnosc do agresjii i sądze że znacznie latwiej bedzie mu podniesc male bezbronne dziecko niz mniejszego ale wsciekle miotającego sie i walczącego zająca. te lotki tez świadczą o tym że ptak był w kiepskich rękach. oczywiscie moze to być fotomontaż ale myslę że hipotetycznie taka sytuacja jest jak najbardziej możliwa. w końcu ataki przednich na dorosłych też sie zdarzają. jesli zdjęcia sa prawdziwe to fotograf musiał być jakimś *&@#@ zwyrodnialcem zeby spokojnie sie przyglądac i robic zdjęcia
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Zastanawia mnie jedno w tych zdjeciach.

Czemu na zdjeciu 1 i 2 ptak ma tak samo ulozone skrzydla i piora? I na pierwszym wyglada jak wypchany, a na drugim ma obcieta glowe. Z czego na 3 zdjeciu leci juz ulozony ptak z lalka w lapach, bo dziecko bylo inaczej ubrane i wystawaly mu raczki. Przedwojenny fotomonaz.
ODPOWIEDZ