Zdjecia.
Witam wszystkich po długiej nieobecności hm niestety, praca ale nie o tym przypadkiem znalazłem stronkę gdzie wykorzystuję się nadajniki gps w śledzeniu sokołów w obydwu Amerykach ciekawi mię czy w polskich warunkach są możliwości zastosowania dla przeciętnego użytkownika . Również do przeniesienia tego na polskie podwórko w śledzeniu dzikiej populacji czy moglibyście się zagłębić trochę w temacik a nawet stworzyć nowy wątek tak żebym nie zrobił of topu w temacie . http://www.frg.org/SC_PEFA.htm
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
przeciez po Polsce latają i w naszym kraju zakładane są nadajniki satelitarne na błotniaki łąkowe, poza tym w tym roku przez nasz kraj leciało kilka austryjackich rarogów z w/w nadajnikami. Technologia mało przydatna w sokolnictwie - do sledzenia migracji jak najbardziej ale cena zaporowa dla sokolnika, poza tym odczyty punktów są tylko przez specjalistyczne płaten oprogramowanie.
ZaP
ZaP
Piotrek masz gdzieś może info na temat Tej migracji rarogów jakoś stronę bo z tego co wyczytałem potrafią ustalić ptaka po tych nadajnikach do 20 metrów i go odnaleźć to nie wiem pomijając cenę czy nie jest to przydatne dla sokolnictwa no i zasięgZaP pisze:przeciez po Polsce latają i w naszym kraju zakładane są nadajniki satelitarne na błotniaki łąkowe, poza tym w tym roku przez nasz kraj leciało kilka austryjackich rarogów z w/w nadajnikami. Technologia mało przydatna w sokolnictwie - do sledzenia migracji jak najbardziej ale cena zaporowa dla sokolnika, poza tym odczyty punktów są tylko przez specjalistyczne płaten oprogramowanie.
ZaP
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
strona zawiera zdjęcia a jako ciekawostka doszły własnie te nadajniki bo pamiętam dyskusje na tym forum że coś takiego jest nie możliwe Adaś tak się nie denerwuj bo prosiłem żeby to gdzieś umieścić bo nie bardzo mogę się odnaleźć na tym forum ,a nadajniki są dosyć ciekawe warto by było się zapoznać z tym od strony technicznej i użytkowej, w połączeniu z telemetrią była by to wspaniała rzecz na pewno temat wart zainteresowania , bo wyjaśnienie zapa niewiele tu nam dało co ciekawe śledzili ptaka ponad miesiąc i kilka tysięcy mil. jako admin możesz przenieść temat do innego wątkugarbus2 pisze:litosci - nowy temat niezwiazany z tematem wątku. Moze choc odrobina checi i wystarczy wyszukac o nadajnikach lub zalozyc nowy watek
moze i moge ale ty rowniez jako zwykly uzytkownik mozesz o tym pisac w osobnym temacie, wchodzisz na dzial np ogolne i klikasz nowy temat...bogdan67 pisze:strona zawiera zdjęcia a jako ciekawostka doszły własnie te nadajniki bo pamiętam dyskusje na tym forum że coś takiego jest nie możliwe Adaś tak się nie denerwuj bo prosiłem żeby to gdzieś umieścić bo nie bardzo mogę się odnaleźć na tym forum ,a nadajniki są dosyć ciekawe warto by było się zapoznać z tym od strony technicznej i użytkowej, w połączeniu z telemetrią była by to wspaniała rzecz na pewno temat wart zainteresowania , bo wyjaśnienie zapa niewiele tu nam dało co ciekawe śledzili ptaka ponad miesiąc i kilka tysięcy mil. jako admin możesz przenieść temat do innego wątkugarbus2 pisze:litosci - nowy temat niezwiazany z tematem wątku. Moze choc odrobina checi i wystarczy wyszukac o nadajnikach lub zalozyc nowy watek
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik