Szukam sokolnika (Mierzeja Wiślana)
Szukam sokolnika (Mierzeja Wiślana)
Witam jestem z Krynicy Morskiej, sokolnictwem interesuję się od roku, przeczytałem wiele książek i obejrzałem kilka filmów, mam ogromny szacunek co do sokolników za ich poświęcenie, lecz nigdy nie miałem styczności z osobą zajmującą się tymi drapieżnikami, dwa miesiące przed sezonem chciałbym zakupić Harrisa wiem że sokolnicy mają o nich różne zdanie lecz na początek on wydaję się najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Posiadam wolierę 180cm głęb. 250cm wys. i 600cm długości. posiada przedsionek, lecz jeżeli jest zła mam możliwość zmiany. Jestem uczniem i mam ograniczony budżet więc szukam sokolnika u którego odbył bym staż dość blisko miejsca zamieszkania wiem że stadion w Gdańsku używa tego gatunku do ochrony przed gołębiami lecz nie znam osoby która dla nich pracuje. Prosił bym o kontakt. Mam jeszcze pytanko co do jastrzębia, czy podczas mojej nieobecności ptaka mógłby dokarmiać mój brat (oczywiście przy zastosowaniu diety dla harrisa)?
Re: Szukam sokolnika (Mierzeja Wiślana)
A co to za różnica kto mu da jeść dla niego istotne tylko żeby się napchać. Czym więcej osób będzie widział tym lepiej dla Ciebie i jego.Klizati pisze:Mam jeszcze pytanko co do jastrzębia, czy podczas mojej nieobecności ptaka mógłby dokarmiać mój brat (oczywiście przy zastosowaniu diety dla harrisa)?
Natomiast co do ograniczenia budżetu oczywiście wiesz że on nie będzie czekał na jedzenie aż Ci się budżet poprawi, to tak żebyś pamiętał o tym.