Szukam sokolnika (Mierzeja Wiślana)

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
Klizati
pisklę

Szukam sokolnika (Mierzeja Wiślana)

Post autor: Klizati »

Witam jestem z Krynicy Morskiej, sokolnictwem interesuję się od roku, przeczytałem wiele książek i obejrzałem kilka filmów, mam ogromny szacunek co do sokolników za ich poświęcenie, lecz nigdy nie miałem styczności z osobą zajmującą się tymi drapieżnikami, dwa miesiące przed sezonem chciałbym zakupić Harrisa wiem że sokolnicy mają o nich różne zdanie lecz na początek on wydaję się najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Posiadam wolierę 180cm głęb. 250cm wys. i 600cm długości. posiada przedsionek, lecz jeżeli jest zła mam możliwość zmiany. Jestem uczniem i mam ograniczony budżet więc szukam sokolnika u którego odbył bym staż dość blisko miejsca zamieszkania wiem że stadion w Gdańsku używa tego gatunku do ochrony przed gołębiami lecz nie znam osoby która dla nich pracuje. Prosił bym o kontakt. Mam jeszcze pytanko co do jastrzębia, czy podczas mojej nieobecności ptaka mógłby dokarmiać mój brat (oczywiście przy zastosowaniu diety dla harrisa)?
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Re: Szukam sokolnika (Mierzeja Wiślana)

Post autor: Grzegorz »

Klizati pisze:Mam jeszcze pytanko co do jastrzębia, czy podczas mojej nieobecności ptaka mógłby dokarmiać mój brat (oczywiście przy zastosowaniu diety dla harrisa)?
A co to za różnica kto mu da jeść dla niego istotne tylko żeby się napchać. Czym więcej osób będzie widział tym lepiej dla Ciebie i jego.
Natomiast co do ograniczenia budżetu oczywiście wiesz że on nie będzie czekał na jedzenie aż Ci się budżet poprawi, to tak żebyś pamiętał o tym.
Klizati
pisklę

Post autor: Klizati »

Tekst z budżetem dotyczy dojazdów do miejsca stażu a nie odżywiania ptaka, jedzenie będzie miał zapewnione. :wink:
Awatar użytkownika
Wilq
stażysta

Post autor: Wilq »

Rowerem taniej wyjdzie i zaoszczędzisz :twisted:
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

odezwij się kolego na priv. Chętnie pomogę w początkach.
ODPOWIEDZ