Poszukuje sokolnika z okolic Kraków-Skawina

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
encyklita
pisklę

Poszukuje sokolnika z okolic Kraków-Skawina

Post autor: encyklita »

Witam! Poszukuje sokolnika z okolic Krakowa lub Skawiny, aby pokazał mi to i owo, nauczył mnie kliku potrzebnych rzeczy i dał wskazówki jak zacząć. Pozdrawiam i z góry dzięki za wszystkie odp. encyklita!
PS. jak macie pisać: żal mi ci, kup se książke itp. to nie piszcie. WOLE UCZYĆ SIE NA ŻYWO!
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Kolejne wejście z przytupem.
Witamy, nam też jest miło.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Re: Poszukuje sokolnika z okolic Kraków-Skawina

Post autor: garbus2 »

encyklita pisze: PS. jak macie pisać: żal mi ci, kup se książke itp. to nie piszcie. WOLE UCZYĆ SIE NA ŻYWO!
a szkoda bo mialem to napisac ale skoro tak to zegnam choc do skawiny mam niedaleko... powodzenia zycze bo na zywo to daleko bedziesz musial jezdzic
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

http://sokolnictwo.pl/forum/memberlist. ... &start=550

Lista jest powyżej, a czy ktoś się odezwie, to już inna sprawa. No i bez bulwersacji proszę. :wink:
Fallen
żółtodziób

Post autor: Fallen »

encyklita pisze: PS. jak macie pisać: żal mi ci, kup se książke itp. to nie piszcie.
Troszkę pokory nikomu nie zaszkodziło, a zaczynając czymś takim swoje początki na tym forum (jak sam już pewnie zauważyłeś) nie zostałeś zbyt mile odebrany :roll:

Nie mniej mam nadzieję że znajdziesz kogoś kto będzie skłonny Ci pomóc :grin:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Fallen pisze:
Nie mniej mam nadzieję że znajdziesz kogoś kto będzie skłonny Ci pomóc :grin:
na pewno nie w okolicach skawiny bo sa tu dwie osoby z czego jedna to ja. Z takim nastawieniem lepiej niech zacznie rybki hodowac. Jesli ktos jest na tyle leniwy ze nie chce mu sie przygotowac do spotkania poprzez zapoznanie sie chocby z podstawami to nie ma sensu sobie nawzajem marnowac czasu.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

gryzie sie jeszcze tekst o chetnym uczeniu sie oraz tekst o nieczytaniu ksiazek - ja tego Pana poznawać nie zamierzam (chyba ze zdanie zmieni i wykaze odrobine wlasnej checi bo deklaruje jedno a robi zupelnie cos odwrotnego).
Kilka osob naprawde kawal Polski zjechalo i jestem przekonany ze w lato zaczna samemu sokolniczyc - kazdy zaczynal od ksiazki i rozmowa z takimi osobami to przyjemnosc bo co innego tlumaczyc zielonemu leniwemu a co innego rozjasniac niescislosci osobie ktora pokazuje ze warto z nia porozmawiac.
jajagrzmota
pisklę

Post autor: jajagrzmota »

encyklita pisze:
PS. jak macie pisać: żal mi ci, kup se książke itp. to nie piszcie. WOLE UCZYĆ SIE NA ŻYWO!

tutaj to ci nawet nie powiedzą gdzie koguciki dostać jeśli książki nie przeczytasz.

ps nie używaj CapsLock'a bo to kijowo wygląda i umniejsza wiarygodność.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

jajagrzmota pisze:
tutaj to ci nawet nie powiedzą gdzie koguciki dostać jeśli książki nie przeczytasz.
bardzo zabawne :) chyba troche mijasz sie z celem. ksiazka jest po to zeby nowi zaczynali od poprawnej strony czyli takiej w ktorej trzeba wykazac odrobine zaangazowania zamiast podania wszystkiego na tacy, niestety wiekszosc neo zamiast posluchac rady i sie zastosowac uwaza to za manipulacje i obraze majestatu
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

jajagrzmota pisze:
encyklita pisze:

ps nie używaj CapsLock'a bo to kijowo wygląda i umniejsza wiarygodność.
najlepiej nie wiedząc jeszcze nic zadawać pytania w stylu- skad wziąć ptaka, za ile, skąd kogutki itp. Dlaczego tak mało osób pyta o dobre źródła na początek, jak powinna wyglądać zbilansowana i zdrowa dieta itp.). moim zdaniem nie mając żadnych podstaw teoretycznych i nie czytajac wcześniej książek zwyczajnie nie wypada jechać do sokolnika i zawracac mu gitarę. idz do Hołowczyca i powiedz że nie masz jeszcze prawka i nie znasz przepisów ale tatuś ma dużo pieniędzy i kupi ci Subaru Imprezę i chcesz sie ścigac ale nie wiesz gdzie jest gaz, gdzie sprzęgło a gdzie hamulec i nie wiesz którędy i jakie paliwo lać.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Impreze? TYLKO MITSUBISHI EVO 9
ancyk
pisklę

Post autor: ancyk »

Witam tak uroczych powitań jeszcze na zadnym forum nie widziałam. :mrgreen: Nie mniej jednak idę czytać dalej żeby nikogo nie urazić , choć moim skromnym marzeniem jest tylko zobaczyć drapola w locie .
garbus2
Site Admin
Kontakt:

powitania sa na tyle mile na ile ktos wykazuje checi a nie żądanie i strzela fochem jak sie mu mowi od czego zaczac. Co do ptakow w locie to nic prostszego - pierwsza lepsza łąka i myszołowa na pewno sie napotka, chyba ze masz na mysli cos bardziej wypasionego
ancyk
pisklę

Post autor: ancyk »

W moim rejonie (skałki Twardowskiego) widziałam tylko pustułki :/ . Czy tajemnica jest kiedy sa Polowanie pod pierzem w malopolsce i czy może ktoś [obcy] przyjść.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

raczej na polowaniu "widowni" sie unika bo przeszkadza to w jego trakcie. Jesli chcesz tylko popatrzec na ptaki latajace to lesny park niespodzianek w Ustroniu robi pokazy - niedaleko z Krakowa a przy okazji kilka innych atrakcji tam bedzie
ODPOWIEDZ