Mysle jednak, ze kazdy hodowca majac w swojej stajni championa chcialby zeby pokrywal jak najwiecej samic
Zdjecia.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Wszystko pieknie ładnie,tylko co zrobic jesli chcemy prowadzic linie na samice....?JoHn DuMbaR pisze:W moim odczuciu wychodzi remis. Jedna i druga metoda ma zalety jak i wady to ktora sie wybierze to tez kwestia indywidualnych preferencji.
Mysle jednak, ze kazdy hodowca majac w swojej stajni championa chcialby zeby pokrywal jak najwiecej samica tego nie da sie zrobic metoda tradycyjna.
otóż w przypadku imprintów mając dobrą samicę chcesz dla niej jak najlepszego samca a plus jest taki że nie musi sie jej podobać i sie z nią zgrać bo jej lolo kochany to Ty i masz wpływ na to jaką pulę genową jaką fundujesz samicy dla uzyskania dobrego potomstwa. w końcu jej wszystko jedno jakim nasieniem zostanie zainseminowana. Obie metody mają plusy i minusy jak wiadomo. myślę że chciałbym spróbowac jednej i drugiej zeby samemu sie przekonać która mi bardziej odpowiada. czas pokaże
probowałem jednej i drugiej i tak jak pisalem nie rozumiem po co sobie zycie komplikowac (o ile nie ma sie w zamiarze hybryd) niemniej nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem zadnej z tych metod - po prostu naturalna jest o wiele wygodniejsza a dobor genow mozna w zasadzie tak samo prowadzic w obu wypadkach
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Witam serdecznie.garbus2 pisze:perwera jak perwera ale po co sobie zycie komplikowac? roboty przy tym jest 10 razy tyle co przy normalnej parze a efekt i tak co najwyzej taki sam.....a z ta samica to tez nie tak chop siup bo jak zainseminujesz na sile to moze jajek nie zlozyc
Obserwuje Państwa rozmowę i zainteresowała mnie właśnie ta wypowiedź.
Jaki jest powód tego, że samica może nie złożyć jajek? Jakie czynniki na to wpływają?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Ostatnio zmieniony czw sty 01, 1970 1:00 am przez DZIK, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pudlak Waldemar
- sokolnik
Przepraszam !
Film przeniesiony na ,,Filmy z youtube''
Film przeniesiony na ,,Filmy z youtube''
Ostatnio zmieniony pt kwie 02, 2010 1:54 pm przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 4 razy.