Zdjecia.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

widac nie mam za wiele szans zeby komus sprawic zagadke więc rozwiazanie w postaci braciszka:

Obrazek
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Adam to 2gi leg? Cos pozno mi sie wydaje, wiem w hodowlach wszystko jest mozliwe i sezon rozrodcz dla 1 gatunku potrafi trwac ponad miesiac. Ale wydaje mi sie, ze twoje to maja male spoznienie :).
Jak ktos ma info o harrisach w niewoli kiedy przystepuja do tokow i odchowuja mlode to prosze o info. pzdr
Ps skad wiesz ze to braciszek?:)
garbus2
Site Admin
Kontakt:

JoHn DuMbaR pisze:Adam to 2gi leg? Cos pozno mi sie wydaje, wiem w hodowlach wszystko jest mozliwe i sezon rozrodcz dla 1 gatunku potrafi trwac ponad miesiac. Ale wydawaje mi sie, ze twoje to maja male spoznienie :).
Jak ktos ma info o harrisach w niewoli kiedy przystepuja do tokow i odchowuja mlode to prosze o info. pzdr
Ps skad wiesz ze to braciszek?:)
drugi leg wlasnie dzis sie wykluł pierwszy mlody i a dwa pozostale jajka sie nakluly (to te pierwsze zdjecie). Ten powyzej to mlody z pierwszego legu - obecnie galeznik z reszta rodzinki skaczacy po wolierze. Nie wiem jak jest w innych wypadkach ale u mnie odstep od wybrania jaj z pierwszego legu a zlozeniem drugiego wyniosl 3 tygodnie - stad drugi leg jest dosc pozno. Do tego pierwsze jajko pierwszeo legu zlozone bylo na prima aprilis. Inkubacja jaj trwa zwykle 32 dni. W pierwszym legu byly 4 (3 wyklute i odchowane) a w drugim 3 jaja (wyglada na to ze wykluja sie wzystkie).
Słyszałem od znajomych o parach hodowlanych ktore niosa się okrągły rok - kiedyś opowiadali o samicy która o mało co nie wyziębiła młodych bo w styczniu w trochę cieplejszy dzien zdecydowala się wykąpać w kuwecie a pozniej siadła na świezo wyklute młode.
Co do tego czy braciszek to mam opisane łacznie z wagami od dnia wyklucia do podłozenia rodzicom. Np swiezo wykluty pisklak HH z drugiego legu wazył dziś 46g
JoHn DuMbaR
sokolnik

Dzieki za info wlasnie stad moje pytanie odnosnie harrisow, slyszalem ze legowo sa doscy nieprzewidywalne :) ktos kiedys pisal ze legi potrafia odbywac przez okragly rok, ale ja temu wiary nie dam do konca, to nie golebie :)...
garbus2
Site Admin
Kontakt:

JoHn DuMbaR pisze:Dzieki za info wlasnie stad moje pytanie odnosnie harrisow, slyszalem ze legowo sa doscy nieprzewidywalne :) ktos kiedys pisal ze legi potrafia odbywac przez okragly rok, ale ja temu wiary nie dam do konca, to nie golebie :)...
no wlasnie to co napisalem powyzej - znam conajmniej jeden taki przypadek kiedy legi byly i w styczniu i wiosna i latem. Anglicy tlumacza to zdomowieniem populacji hodowlanej gdzie niektore osobniki w kwestiach lęgowych zaczynaja sie zachowywac jak kury:)
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Obrazek
Biedron
JoHn DuMbaR
sokolnik

Ktos by powiedzial ''zywe srebro''.
Piekna fotka, ale ja chce mambe :)
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

specjalnie dla ciebie porobię następnym razem foty Mamby i Diesla skoro lubisz ciemniejsze umaszczenie :)
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

Złoty orzeł!
Ostatnio zmieniony wt cze 08, 2010 9:36 am przez wojtektkn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Orielek maly :) ale bedzie zabawa. Samiczka czy samiec?

A to moj nowy mysliwiec w eskadrze, typ ubarwienia lanera ktory najbardziej mi sie podoba. Prawie czarne plecy, mocno nakrapiany i szeroki ogon przy dupie.
Obrazek
opiolus
stażysta

Post autor: opiolus »

prezecje ma jak przystalo... no no no:) :lol: :lol: :lol:
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Obrazek

A to mój nowy nabytek...
JoHn DuMbaR
sokolnik

Ciemna pokraka z niego bedzie, w tym wypadku patrzenie na dlugosc poszczegonlych palcow nic nie daje (bo myslalem ze wedrus po pierwszym spojrzeniu) tylko te lapy niebieskie...Ja bym powiedzial ze ciemny albo wrecz bardzo ciemny gyr/saker takie sprawia wrazenie. Tylko w tak mlodym wieku to one chyba (wedrusy) moga miec stosunkowo jasne/ blade lapy...:)
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 1:00 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
Birkut06
młodszy sokolnik

Obrazek
Birkut06
młodszy sokolnik

Obrazek

I parę dni później...
ODPOWIEDZ