Zdjecia.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
http://orientalbirdimages.org/search.ph ... pagesize=1
Wsrod peregrinow masz sporo fotek BLSH sporo zdjec jest tez dodawanych na IFF jesli masz tam swoje konto to chetnie pozniej podesle Ci konkretne linki z poszczegolnych watkow gdzie bedzie troche fotek, jesli znasz powyzsze zrodla to niewiele bede mogl pomoc. Ps ja uwazam ze Ernesti sa ciekawsze.

Wsrod peregrinow masz sporo fotek BLSH sporo zdjec jest tez dodawanych na IFF jesli masz tam swoje konto to chetnie pozniej podesle Ci konkretne linki z poszczegolnych watkow gdzie bedzie troche fotek, jesli znasz powyzsze zrodla to niewiele bede mogl pomoc. Ps ja uwazam ze Ernesti sa ciekawsze.
- Raven_Corvus
- sokolnik
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Pewnie ze sa
red grouse, sage grouse, prairie chicken, sharptail grouse
?
do tego 3ba wziac pod uwage ze kuraki preriowe generalnie wystepuja w kilku podgatunkach... tak wiec jest calkiem sporo trudniejszej zwierzyny
tyle ze poza naszym krajem
Znajac zycie to amerykanskie przepiorki tez bija nasze kuropatwy na glowe
ale o tym tylko z Nisusem ;p
wierz mi że w naszych warunkach nie ma trudniejszej i bardziej wymagającej zwierzyny. Anglicy uwarzają kuropatwę za równie trudną jeśli nie trudniejszą niż pardwa. są znacznie szybsze od bażanta czy przepiórki, niebywale wytrzymałe i mają kilka sztuczek w zanadrzu które potrafia mocno zdziwić niejednego sokoła. nie wiem jak przepiórki amerykańskie sie mają do naszej kuropatwy wiec czekam na opinię Adriana bo wiem ze polował na jedno i na drugie. dla mnie dobry sokół na kuropatwy to szczyt kunsztu sokolniczego w naszych warunkach. potwierdzi to każdy kto na kuropatwy polował. bażant wydaje sie przy nich ociężałym żółwiem w dodatku pozbawionym mózguJoHn DuMbaR pisze:Pewnie ze sared grouse, sage grouse, prairie chicken, sharptail grouse
?
do tego 3ba wziac pod uwage ze kuraki preriowe generalnie wystepuja w kilku podgatunkach... tak wiec jest calkiem sporo trudniejszej zwierzyny
tyle ze poza naszym krajem
Znajac zycie to amerykanskie przepiorki tez bija nasze kuropatwy na glowe
ale o tym tylko z Nisusem ;p
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
peregrinatory bywaja bardzo zroznicowane
w 1 piorze sa piekne zwlaszcza te w polnocno zachodnim rejonie wystepowania. Nie umywaja sie jednak do wyspiarskich peregrinow z basenu Oceanu Indyjskiego, a co do calidusa to mlody ptak w 1 piorze to cos niesamowitego dla mnie
niemnej wsrod pere to zdecydowanie naj sa pelegrinoides i basta, ew brookei, na temat pegrinusa sie nie wypowiadam bo jak zobaczylem zdjecia w 1 piorze samicy haggarda to stwierdilem ze w Anglii nie ma chyba wcale czystych pere:)...aha no i nordyckie linie sa bardzo atrakcyjne.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
wygląd to nie wszystko Tomek. peregrinator podobnie jak red naped i barbary mimo niewielkich rozmiarów mają opinię najagresywniejszych i najlepiej polujących wędrownych. a mi sie podoba czarny shaheen dlatego że lubię u wędrusów ciemną czarną głowę i bardzo ciemny płaszcz. gdybym miał do wyboru calidusa i Black shaheena wybrałbym to drugie bez zmrużenia oka. wole papugę.polikarp pisze:Peregrinator? Bardziej do papugi podobny niż do wędrownego. Czerwony i bez prążków. Eee. Wolę calidusy. Do tego moment sfotografowania wyjątkowo paskudny. Są gusta i guściki. Jeden lubi jak mu cyganie grają, inny jak mu nogi śmierdzą