Żaby

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
Fable15
żółtodziób

Żaby

Post autor: Fable15 »

Co sądzieć o tym aby podawać harrisowi żaby do jedzenia? Sądzie że to dobry pomysł ponieważ żabami harris żywi się również w naturze dla tego wpadłem na ten pomysł.Czekam na dyskusja i krytykę.Pozdrawim
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

krytyka- wiekszosc gatunkow podlega ochronie...
krytyka- brak uzasadnienia dla takich dzialan...
Fable15
żółtodziób

Tak jak żab jest więcej niż ludzi i we francjii jędzą żaby w Polsce również zaczynają.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

OMG blagam Cie zamilcz...choc na chwile
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

no troche tych udek bedziesz musial naskubac zeby choc pol wola harrisowi wypelnic:P mysle ze dlacze sie do krytyki pomyslu :)
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Wpadanie na pomysly z zakresu dziedziny o ktorej nie ma sie zielonego pojecia jest conajmniej dziwnym zjawiskiem.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

moje harrisy uczą żaby latać w swoej polnej szkole, ale nie zjadają tych co sie nie nauczyly. Poza tym chcialbym zobaczyć żabę na pustyniu - chyba z jaszczurkami Ci sie pomyliło. Jak już pytasz jak urozmaicić harrisom diete to np moje latem dostają żywe ryby w kuwecie w ktorej się kąpią, rozładowują napięcie w zabawie ze złowieniem i małe karasie takie do 10 cm bardzo im smakują, oczywiście nie jako podstawa ale napewno jako uzupełnienie diety - i nie jest to żart
ZaP
Fable15
żółtodziób

Dzięki Zap za poradę mojim zdaniem dieta ptaków powina być strasznie urozmanicona.
Fable15
żółtodziób

Nisus pisze:Wpadanie na pomysly z zakresu dziedziny o ktorej nie ma sie zielonego pojecia jest conajmniej dziwnym zjawiskiem.
Czy jest to coś złego?
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Fable15 pisze:Dzięki Zap za poradę mojim zdaniem dieta ptaków powina być strasznie urozmanicona.
wystarczającym urozmaiceniem będzie kompilacja kurcząt jednodniowych, przepiórek, gołębii oraz upolowanej przez ptaka zwierzyny. z sierści można użyć królika (jest małokaloryczny więc używa się go raczej w okresie redukcji wagi). niektórzy skarmiają również myszy i szczury karmowe. udziwnienia typu żaba są niepotrzebne a do tego wątpię żeby ptak który ma polować na ptactwo łowne i bedzie miał okazję czasem zjeść nieco miesa bażanta czy kaczki był wielbicielem żabiego mięsa. do du..y pomysł i do tego niczemu nie służy.innowacyjne pomysły są potrzebne ale niech na razie zostaw je tym którzy już coś na ten temat wiedzą. a ty raczej przyswój sobie wiedzę o układaniu i utrzymaniu ptaków jaką ludzkość wypracowała od tysięcy lat.
Fable15
żółtodziób

Harrisy naturze odżywają się żabami.I dzięki za krytykę Haggard i wiedzie niedługo będe przyswajał ponieważ zamówiłem książki
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Płazy w Polsce podlegają ochronie gatunkowej (wszystkie) ze wskazaniem potrzeby ochrony czynnej.

ROZPORZĄDZENIE Ministra Środowiska z dnia 28 września 2004 r. w sprawie gatunków dziko występujących zwierząt objętych ochroną
Fable15
żółtodziób

Ale przynajmniej było o czym gadać.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Fable15 pisze:Ale przynajmniej było o czym gadać.

hmmm z takim podejściem to raczej nie poszalejesz w sokolnictwie
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

He -no i jak to sie powiada czasami ,,żaba w wodzie ,nie ubodzie,, PZ.kolegów :neutral:
ODPOWIEDZ