Co sądzieć o tym aby podawać harrisowi żaby do jedzenia? Sądzie że to dobry pomysł ponieważ żabami harris żywi się również w naturze dla tego wpadłem na ten pomysł.Czekam na dyskusja i krytykę.Pozdrawim
moje harrisy uczą żaby latać w swoej polnej szkole, ale nie zjadają tych co sie nie nauczyly. Poza tym chcialbym zobaczyć żabę na pustyniu - chyba z jaszczurkami Ci sie pomyliło. Jak już pytasz jak urozmaicić harrisom diete to np moje latem dostają żywe ryby w kuwecie w ktorej się kąpią, rozładowują napięcie w zabawie ze złowieniem i małe karasie takie do 10 cm bardzo im smakują, oczywiście nie jako podstawa ale napewno jako uzupełnienie diety - i nie jest to żart
ZaP
Fable15 pisze:Dzięki Zap za poradę mojim zdaniem dieta ptaków powina być strasznie urozmanicona.
wystarczającym urozmaiceniem będzie kompilacja kurcząt jednodniowych, przepiórek, gołębii oraz upolowanej przez ptaka zwierzyny. z sierści można użyć królika (jest małokaloryczny więc używa się go raczej w okresie redukcji wagi). niektórzy skarmiają również myszy i szczury karmowe. udziwnienia typu żaba są niepotrzebne a do tego wątpię żeby ptak który ma polować na ptactwo łowne i bedzie miał okazję czasem zjeść nieco miesa bażanta czy kaczki był wielbicielem żabiego mięsa. do du..y pomysł i do tego niczemu nie służy.innowacyjne pomysły są potrzebne ale niech na razie zostaw je tym którzy już coś na ten temat wiedzą. a ty raczej przyswój sobie wiedzę o układaniu i utrzymaniu ptaków jaką ludzkość wypracowała od tysięcy lat.