myszołów

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
AdamGóra
żółtodziób

myszołów

Post autor: AdamGóra »

Czy mógł by mi ktoś powiedzieć jak długo wysiaduje jaja samica myszołowa bo chciał bym po obserwować jak karmią młode.
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 4:34 pm przez AdamGóra, łącznie zmieniany 1 raz.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

W Polsce myszołuw nie wystepuje...
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

a poza tym niepokojenie samicy w okresie lęgów to głupi pomysł...
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

niepokojnie ptaków podczas lęgów jest przestępstwem
ZaP
AdamGóra
żółtodziób

nie chodziło mi o niepokojenie samicy bo ja mam dobry widok na gniazdo a do mojej obecności są przyzwyczajone bo blisko nich mieszkam ok.300m i patrze na nie przez lornetkę . Sprawdziłem w internecie co to za ptaki mogą być i ze zdjęć stwierdzam że ptaki to są myszołowy 99 % w załączniku daje zdjęcie które jes podobne do ptaków które widzę
AdamGóra
żółtodziób

Fable15
żółtodziób

Post autor: Fable15 »

JoHn DuMbaR pisze:W Polsce myszołuw nie wystepuje...
Jak nie występuje jak wystęuje jest to najpospolitszy ptak drapieżny w naszym kraju.
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

podtrzymuje wypowiedz Michala Myszoluw nie wystepuje w Polsce ani nigdzie na swiecie z tego co sie orientuje!
JoHn DuMbaR
sokolnik

:) Przemek...:)
Awatar użytkownika
Mbartnik
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: Mbartnik »

Tym razem to ja będę ten litościwy.
Kolego F... - dawniej pisało się ów, a nie uw. Może coś po reformach oświaty zmienili i mnie omineło.

A przy okazji to - spokojnych świąt wszystkim.
AdamGóra
żółtodziób

Drogi Panie M... w oświacie Pana nic nie ominęło tylko mnie dopadła dyslekcja . Jak nie myszołów to co to za ptak jest :shock: ? Oglądam je w czasie szybowania widziałem na skrzydłach taki biały ślad w kształcie najki . Myszołowy w Polsce występują to nie prima aprilis
JoHn DuMbaR
sokolnik

Czemu nie myslisz? Tak duzo od Ciebie oczekujemy? I blagam, litosci...dys********* nie zwalnia z poprawnego pisania. Ja tez ortograficznym mistrzem nie jestem, przez szacunek dla innych staram sie pisac poprawnie (choc przyznaje bez polskich znakow- lenistwo i przyzwyczajenie) Nie chodzi nam o to ze myszolowa nie ma, na prawde sadzisz ze osoby odwiedzajace ten portal nie wiedza ze myszolow to najliczniejszy ptak drapiezny w kraju?
Wszystko rozbija sie o pisownie... jak mozna zrobic tak trywialny blad w nowo zalozonym temacie, to az bije po oczach i pozostawia niesmak...
Pozdrawiam.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

AdamGóra pisze:Drogi Panie M... w oświacie Pana nic nie ominęło tylko mnie dopadła dyslekcja . Jak nie myszołów to co to za ptak jest :shock: ? Oglądam je w czasie szybowania widziałem na skrzydłach taki biały ślad w kształcie najki . Myszołowy w Polsce występują to nie prima aprilis
choć generalnie staram się być tolerancyjny w kwestii ortografii to warto jednak pamiętać o poprawnej pisowni choćby nazw gatunków. Nawet jesli ma się dyscośtam to przecież np firefox podkreśla na czerwono w trakcie pisania wyrazy z prawdopodobnymi błędami i wystarczy prawym przyciskiem myszy kliknąć na takim wyrazie i pojawią się propozycje poprawnych pisowni...
AdamGóra
żółtodziób

Przeglądając forum zauważyłem , że nowych na forum niektórzy chcą ośmieszyć i spławić ja to tak odebrałem. A z tym myszołowem pomyliłem się w pisowni - to przepraszam jeśli to Panów tak bardzo uraziło. Proszę o zakończenie tematu pisowni ponieważ , ja też czuję niesmak
JoHn DuMbaR
sokolnik

Nikt nikogo nie osmiesza, zwraca sie tylko uwage, czasem ta ciagla mantra sprawia ze ktos nie wytrzyma i powie cos uszczypliwego...ot i cala prawda
ODPOWIEDZ