nie chodziło mi o niepokojenie samicy bo ja mam dobry widok na gniazdo a do mojej obecności są przyzwyczajone bo blisko nich mieszkam ok.300m i patrze na nie przez lornetkę . Sprawdziłem w internecie co to za ptaki mogą być i ze zdjęć stwierdzam że ptaki to są myszołowy 99 % w załączniku daje zdjęcie które jes podobne do ptaków które widzę
Drogi Panie M... w oświacie Pana nic nie ominęło tylko mnie dopadła dyslekcja . Jak nie myszołów to co to za ptak jest ? Oglądam je w czasie szybowania widziałem na skrzydłach taki biały ślad w kształcie najki . Myszołowy w Polsce występują to nie prima aprilis
Czemu nie myslisz? Tak duzo od Ciebie oczekujemy? I blagam, litosci...dys********* nie zwalnia z poprawnego pisania. Ja tez ortograficznym mistrzem nie jestem, przez szacunek dla innych staram sie pisac poprawnie (choc przyznaje bez polskich znakow- lenistwo i przyzwyczajenie) Nie chodzi nam o to ze myszolowa nie ma, na prawde sadzisz ze osoby odwiedzajace ten portal nie wiedza ze myszolow to najliczniejszy ptak drapiezny w kraju?
Wszystko rozbija sie o pisownie... jak mozna zrobic tak trywialny blad w nowo zalozonym temacie, to az bije po oczach i pozostawia niesmak...
Pozdrawiam.
AdamGóra pisze:Drogi Panie M... w oświacie Pana nic nie ominęło tylko mnie dopadła dyslekcja . Jak nie myszołów to co to za ptak jest ? Oglądam je w czasie szybowania widziałem na skrzydłach taki biały ślad w kształcie najki . Myszołowy w Polsce występują to nie prima aprilis
choć generalnie staram się być tolerancyjny w kwestii ortografii to warto jednak pamiętać o poprawnej pisowni choćby nazw gatunków. Nawet jesli ma się dyscośtam to przecież np firefox podkreśla na czerwono w trakcie pisania wyrazy z prawdopodobnymi błędami i wystarczy prawym przyciskiem myszy kliknąć na takim wyrazie i pojawią się propozycje poprawnych pisowni...
Przeglądając forum zauważyłem , że nowych na forum niektórzy chcą ośmieszyć i spławić ja to tak odebrałem. A z tym myszołowem pomyliłem się w pisowni - to przepraszam jeśli to Panów tak bardzo uraziło. Proszę o zakończenie tematu pisowni ponieważ , ja też czuję niesmak