Poszukiwany sokolnik z okolic poznania.

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
Margon
stażysta

Poszukiwany sokolnik z okolic poznania.

Post autor: Margon »

Witam. Od dość dawna interesuje sie sokolnictwem i mam pytanie: Czy nie znalazł by sie chętny sokolnik z którym mógł bym przejśc sie na polowanie i zobaczyc jak to wygląda w rzeczywistości? Bardzo mi na tym zależy i czekam na kontakt.
Kontakt:
tel:889101959
gg10940891

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Z przykrością Cię informuję, że sezon łowiecki się zakończył. Musisz poczekać do sierpnia:DZIKIE KACZKI 15.08. GOŁĄB GRZYWACZ 15.08. ŁYSKA 15.08.
Ostatnio zmieniony sob mar 07, 2009 10:13 pm przez Nowogrodzki, łącznie zmieniany 1 raz.
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Ewentualnie do mie zapreszam,króliki calym rokem mazna ganiac :wink:
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

Dzięki poczekam i się wybiore :mrgreen:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Dobrze by było dodać, że nie w Polsce, jak należy się domyślać?
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Tak P.Mariuszu ten zainteresowany pisal do mie i sie upewnil gdzie to,i dopiero odpisal,ale fajnie ze zeby suszy ,chociaz narazie ma szkole stwierdzil.Ppzdrawiam,do uslyszenia.
Casch
pisklę

Post autor: Casch »

Jestem nowy na tym forum i bardzo się zainteresowałem sokolnictwem. I w związku z tym mam pytanie czy w okolicy Poznania znajduje się sokolnik, który mógłby mi pomóc w poszerzaniu wiedzy związanej z tym tematem??
Narni
żółtodziób

Post autor: Narni »

Kaja a moze napiszesz gdzie to moze ja sie wybiore :mrgreen:
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Casch pisze:Jestem nowy na tym forum i bardzo się zainteresowałem sokolnictwem. I w związku z tym mam pytanie czy w okolicy Poznania znajduje się sokolnik, który mógłby mi pomóc w poszerzaniu wiedzy związanej z tym tematem??
stacja badawcza PZŁ w Czempiniu....
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

albo skontaktuj sie z Przemkiem z forum. dobry chłop z niego i dobry sokolnik ( chyba jako jedyny z Polski latał z perlinem.... ech... zazdroszczę).teraz jest juz po sezonie i ptaki sie pierzą ale od września wznawiamy trening. za to już w lipcu zaczną latac na wolnych pętach tegoroczne nabytki :wink:
Awatar użytkownika
jarek
młodszy sokolnik
Kontakt:

Post autor: jarek »

haggard pisze:chyba jako jedyny z Polski latał z perlinem.... ech... zazdroszczę
No nie do końca. Latał z perlinem jeszcze np Kacper... Nie zmienia to faktu, że to właśnie Przemek tego perlina "rozruszał" ;)
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

Sory za off top ale jesli wszystko dobrze pujdzie w tym roku bedzie u mnie para lanerow, czy mial ktos doswiadczenia z tymi ptakami, jesli chodzi o polowanie, mam pewna teorie i nie wiem na ile sie ona sprawdzi, chcial bym sprubowac tandemu z ta para, np. samica do latawca i na pulap a samiec kreci sie przy psie, odcina droge ucieczki ofiary, macie jakies sugrstie pomysly piszcie... np na priv z gory dzieki
ODPOWIEDZ