Witam. Od dość dawna interesuje sie sokolnictwem i mam pytanie: Czy nie znalazł by sie chętny sokolnik z którym mógł bym przejśc sie na polowanie i zobaczyc jak to wygląda w rzeczywistości? Bardzo mi na tym zależy i czekam na kontakt.
Kontakt:
tel:889101959
gg10940891
Tak P.Mariuszu ten zainteresowany pisal do mie i sie upewnil gdzie to,i dopiero odpisal,ale fajnie ze zeby suszy ,chociaz narazie ma szkole stwierdzil.Ppzdrawiam,do uslyszenia.
Jestem nowy na tym forum i bardzo się zainteresowałem sokolnictwem. I w związku z tym mam pytanie czy w okolicy Poznania znajduje się sokolnik, który mógłby mi pomóc w poszerzaniu wiedzy związanej z tym tematem??
Casch pisze:Jestem nowy na tym forum i bardzo się zainteresowałem sokolnictwem. I w związku z tym mam pytanie czy w okolicy Poznania znajduje się sokolnik, który mógłby mi pomóc w poszerzaniu wiedzy związanej z tym tematem??
albo skontaktuj sie z Przemkiem z forum. dobry chłop z niego i dobry sokolnik ( chyba jako jedyny z Polski latał z perlinem.... ech... zazdroszczę).teraz jest juz po sezonie i ptaki sie pierzą ale od września wznawiamy trening. za to już w lipcu zaczną latac na wolnych pętach tegoroczne nabytki
Sory za off top ale jesli wszystko dobrze pujdzie w tym roku bedzie u mnie para lanerow, czy mial ktos doswiadczenia z tymi ptakami, jesli chodzi o polowanie, mam pewna teorie i nie wiem na ile sie ona sprawdzi, chcial bym sprubowac tandemu z ta para, np. samica do latawca i na pulap a samiec kreci sie przy psie, odcina droge ucieczki ofiary, macie jakies sugrstie pomysly piszcie... np na priv z gory dzieki