rozwieję Twoje watpliwosci- 3/4gyr saker na tym zdjęciu wyszedł dość nietypowo więc zrobie wkrótce kolejne z uwzględnieniem płaszcza i ogona co da lepszy pogląd.
Jakbys dal takie info do zdjecia to by bylo zbyt proste;) w sumie leb ma troche bialozorowy choc ten was mnie zmylil. Ehh te hybrydy. Z jakich byl rodzicow? Czeski? Tak w ogole 2gie pioro?
czeski, w drugim piórze a co do rodziców to muszę Korneliusza zapytać bo od niego go mam. wizualnie łączy cechy szarego, labradorskiego gyra i ciut raroga
Dzieki za info i zagadke, one sa zawsze mile widzane, choc obawiam sie, ze w takim tempie to wam kasy na nowe nabytki nie starczy:). Jej imie fajnie sie komponuje do notki na temat dojrzalosci seksualnej i zwiaznych z tym perypetii w wolierze:)
tylko 200 bo nie wiedziałem czego sie spodziewac po kilku miesiącach bez latawcowania. ale okazało sie że Biedron dobrze pamięta o co chodzi i poleciał do latawca jak burza.jesienią zeszłego roku puściłem go kilka razy na 500m (cała długość linki kupionej u Menclika) i też dochodził bez problemu. przy układaniu ptaka do polowania na bażanty w naszych warunkach wystarczy latwcowanie do 200m. jeśli polujesz na kuropatwy to 300m bedzie optymalnie. wyżej nie ma sensu. chciałem poprostu sprawdzić możliwości ptaka