To samczyk wazy 374 gramy, wyglada jakskura sciagnieta z jastrzebia i nalozona na krogulca rozmiarami to chyba jak samica krogulca, tylko rzeczywiscie ten "lepek" to niczego sobie myslalem ze z hybrydy wyjdzie cos malego z duzymi lapami a tu jednak nie cos malego ale z duza glowa :] hehe ciekawe jak to bedzie polowalo?, a i to imprint
Jeśli to nie fotomontaż to dzieło kolejnego poprawiacza natury i co mamy?Spaskudzony jastrząb i zmaltretowany krogulec. Gdyby nie było to smutne to może byłoby wesołe.
Jeśli chodzi o wygląd tej hybrydy, to powiem jedno, wygląda co najmniej paskudnie. Gdzie tu majestat sylwetki drapieżnika. Kalectwo. Pewnie będzie polował jak wędrowny, z pikowania, tylko że będzie znacznie szybszy, bo głowa będzie go ściągać w dół.
Raven akurat musiales dac te najgorsze zdjecie, przegladnijcie sobie temat na IFF. Na innych zdjeciach nie wyglada jak wyciagniety z South Parku. Wyglada poprostu jak duzy krogulec z troche wieksza glowa, ale wieksza glowa wystepuje u duzej liczby hybryd tez sokolowatych i nikt nie podwaza ich jakosci.
Hybryda jak hybryda, zawsze jest udana jesli jest w stanie dobrze polowac. A o tym sie przekonamy duzo pozniej. Jesli w ogole.
Mi osobiscie sie podoba, cenowo ma wychodzic tyle co cooper i napewno bedzie mialo milszy charakter.
Garbus, jak bedzie taki jak sie martwisz czyli odziedziczył temperament po krogulcu a umysł po jastrzębiu to bedzie to najwiekszy sukces. Bo wlasnie o takie parametry charakteru chodzilo w tym ptaku.
Nisus pisze:
Garbus, jak bedzie taki jak sie martwisz czyli odziedziczył temperament po krogulcu a umysł po jastrzębiu to bedzie to najwiekszy sukces. Bo wlasnie o takie parametry charakteru chodzilo w tym ptaku.
mi chodziło o kontekst kiedy np po drodze do zwierzyny zdarzy się płot....
Nisus zebys nie mowil, ze najbrzydsze zdjecie wstailem mi osobiscie tez sie podoba choc troche dziwnie wyglda, ale na tych zdjeciach lepiej wyglada juz.
Kolejne zdjęcia też do mnie nie przemawiają. O ile łepek już jest bardziej proporcjonalny do korpusu, o tyle łapy wydają się za drobne do całej reszty. Jak mówi moja babcia: "nie widzi mi się". Taka hybryda to dobry argument dla przeciwników hybryd. Nawet wśród sokolników.