Nowe Nabytki

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

a ja nieskromnie sie pochwale - moze nie nowe nabytki, ale wczoraj był u mnie pewien Pan na 2giej sesji i pstryknął trochę zdjeć - nie wszystkie są opublikowane bo te najlepsze znajdą się w ogólnoświatowym magazynie przyrodniczym.. ale jestem pod wrażeniem profesjonalizmu fotoreportera. Zdjęcia są zmniejszone i może nie wszystko zobaczycie, ale mimo wszystko chcę pokazać jak można zrobić zdjęcia ptaków...
Pozdrawiam
piotrek
http://drapole.pl/?go::galeria&dir=3&zeilen=3&sort=0
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

tercel, birkut i lager przy okazji odbioru swoich ptaków z czech przywieźli mi dzis pięknego samczyka wędrownego z hodowli Jiri Veselego. jest bardzo fajny. słyszałem że chłopaki również mają świetnych nowych podopiecznych. czekamy na fotki!!! jak tylko stan ukrócenia na to pozwoli to mojemu diabełkowi też coś pstryknę. trzymam kciuki i życzę powodzenia wszystkim którzy w tym roku nabyli lub nabędą nowego ptaszka :)
lagger
młodszy sokolnik

Post autor: lagger »

No ptaszki są pierwsza klasa, dokładnie...takie diabły, ciemna maść i diabelski wzrok. Jeden samczyk nawet chyba został tak ochrzczony - Diabeł. Fotki z samego wyjazdu, jak i fotki ptaszków na pewno niedługo się pojawią. Cieszę się Dawid, że jesteś zadowolony. Też życzę powodzenia w układaniu dla wszystkich.
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Sie wie. "Diabeł" to mój :mrgreen: Fotki już są w kompie. Przy pomocy Jarka :wink: , który również tam był, wrzuce fotki w najblizszym czasie. Teraz musze sobie odbic 1500km za kółkiem... A co do układania ptaków mam nadzieję, że efekty będziemy mogli sobie pooglądać w trakcie konkursu latawcowego :wink: Pozdrawiam.
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

No to jeszcze z innej beczki:
ZaP pisze:@haggard - pokaz mi zdanie kiedy ja komus ublizam lub kogos opluwam..
po prostu nie toleruje lamerstwa. NIe napisalem NIGDY, ze moje ptaki są najlepsze lub lepsze od innych bo nie mam porównania, poza tym nie POLUJĄ jak ptaki wiekszości tutaj widocznych.
ZaP
W Twoim profilu na naszej klasie widzę zdjęcia z jastrzębiem - podpisane " polowanie z jastrzębiem". Mam ZaPytnie: kłamiesz tam czy tutaj?
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

a jestes w moim fanklubie :mrgreen: ? - może specjalnie dla Ciebie go zaloze i zostaniesz w końcu Prezesem i bedzies zmogl do woli szukac po sieci moich zdjec i dam CI mozliwosć ich dowolnego opisywania. Narazie nie mam zamiaru sie kłócić i pozwol, ze tę zaczepkę zignoruję...
ZaP
Ostatnio zmieniony pn cze 23, 2008 7:59 pm przez ZaP, łącznie zmieniany 1 raz.
haggard
sokolnik

ZaP pisze:a jestes w moim fanklubie, ze lazisz po sieci i szukasz moich zdjec czy tylko glupio pytasz ??a może po prostu szukasz powodu do kłótni ??
ZaP
zajżałem z ciekawości. dobre :) Zap ja chcę byc w fanklubie!!! Apropos galerii na twojej stronie-zdjęcie mrożonego kurczaka na stole jest rewelacyjne i z pewnością służy dobremu imieniu sokolników. zawsze powtarzasz bardzo gorliwie że nie jestes sokolnikiem a na Naszej Klasie piszesz o sobie "sokolnik i przyrodnik"...
tercel
stażysta

Post autor: tercel »

Ja troszkę rozładuję napięcie i pochwalę się, że mój swieżak zjadł z rękawicy-mam nadzieję że i wam pójdzie równie szybko! Trafił mi się całkiem spory samczyk - dziś waży 670 g. Z tak dużym samczykiem wędrownego nie miałem jeszcze doczynienia :lol:
lagger
młodszy sokolnik

tercel pisze:Ja troszkę rozładuję napięcie i pochwalę się, że mój swieżak zjadł z rękawicy-mam nadzieję że i wam pójdzie równie szybko! Trafił mi się całkiem spory samczyk - dziś waży 670 g. Z tak dużym samczykiem wędrownego nie miałem jeszcze doczynienia :lol:
No nieźle, a wydawał się taki mały jak go braliśmy. Widocznie taki zbity.
Michciak
początkujący

Post autor: Michciak »

Haggard nie zaczynaj klotni...
lagger
młodszy sokolnik

haggard pisze:
ZaP pisze:a jestes w moim fanklubie, ze lazisz po sieci i szukasz moich zdjec czy tylko glupio pytasz ??a może po prostu szukasz powodu do kłótni ??
ZaP
zajżałem z ciekawości. dobre :) Zap ja chcę byc w fanklubie!!! Apropos galerii na twojej stronie-zdjęcie mrożonego kurczaka na stole jest rewelacyjne i z pewnością służy dobremu imieniu sokolników. zawsze powtarzasz bardzo gorliwie że nie jestes sokolnikiem a na Naszej Klasie piszesz o sobie "sokolnik i przyrodnik"...
zap, z tymi kurczakami w galerii przegiąłeś. Najpierw pomyśl, potem rób.
haggard
sokolnik

Michciak pisze:Haggard nie zaczynaj klotni...
odniosłem się do faktów.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

po raz kolejny prosze pewna osobe i caly jego fanklub o kultywowanie tego mitycznego juz sporu poza ramami TEGO FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
przemek
stażysta

Post autor: przemek »

to może ja zaczne od fotek... mi trafil sie jeden z samczyków z wesoego rodzenstwa od Jiri'ego. Nazywa sie Jazz. Wielkość to raczej standard ponad 600 ale apetyt marny, mysle ze waga jeszcze spadnie. Poki co jest bardzo ciekawy, a jednoczesnie spokojny, zapowiada sie dobry ptak:)
Załączniki
jazz
jazz
na forum 3.jpg
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

A tu moja rakieta, jak dzisiaj wszystko pojdzie dobrze, to jutro wolne.
Produkcji polskiej od Slawka i Jacka.
Załączniki
rakieta.JPG
ODPOWIEDZ