Nowe Nabytki
-
malowana lala
- pisklę
szok znowu musze napisac, wpycham sie troche w temat...
dlaczego WY sokolnicy jestescie tacy niedstepni??(z wyjatkaimi i dla nich ukłony)
pogadac, podpytac gdzie jak... a wy NIE !! dlaczego nie?? BO nie!!
no jak sie słyszy takie teksty to Zaaaalllllllllllllllllll...
poczatkujacy rozumiem, ze maja pod gorje, alejak ktos 3 lata walczyl o to by miec uprawnienia nie zaczynal "na dziko" tylko legal saaam cały czas sam-choc sokolnika z krwi i kosci ma pod nosem...
otworzcie sie na ludzi-na SOKOLNIKÓW!
a wszystko o to, ze powiedzmy "ktos" obiecał ptaka-oczywiscie legal zakup i po roku jakos zapomnialo mu sie...
wiec bidnny maz ratujac sie szuka, szuka a tylko słyszy nie znam nikogo kto mialby ptaki, lannery a o jastrzebiach nie wspomne, nie mam zadnych kontaktow-bosz... porazka
wytlumaczcie mi dlaczego tak robicie???
zonka
dlaczego WY sokolnicy jestescie tacy niedstepni??(z wyjatkaimi i dla nich ukłony)
pogadac, podpytac gdzie jak... a wy NIE !! dlaczego nie?? BO nie!!
no jak sie słyszy takie teksty to Zaaaalllllllllllllllllll...
poczatkujacy rozumiem, ze maja pod gorje, alejak ktos 3 lata walczyl o to by miec uprawnienia nie zaczynal "na dziko" tylko legal saaam cały czas sam-choc sokolnika z krwi i kosci ma pod nosem...
otworzcie sie na ludzi-na SOKOLNIKÓW!
a wszystko o to, ze powiedzmy "ktos" obiecał ptaka-oczywiscie legal zakup i po roku jakos zapomnialo mu sie...
wiec bidnny maz ratujac sie szuka, szuka a tylko słyszy nie znam nikogo kto mialby ptaki, lannery a o jastrzebiach nie wspomne, nie mam zadnych kontaktow-bosz... porazka
wytlumaczcie mi dlaczego tak robicie???
zonka
Jak ma papiery to nie widzę problemu. Problemy z ptakami to normalne rzecz. Zamawia się przynajmniej pół roku wcześniej i u pewnego hodowcy. A że są ludzie i ludziska to chyba wiadome( zwłaszcza w Polsce). Wczoraj się chyba nie rodziliście... Ja nie mam hodowli, więc nie pomogę chociaż bym chciał. Jeśli chodzi o lannery i wszystko ma być legalnie to proponuję skontaktować się z Panem Nowogrodzkim, choć o tej porze jest pewnie za późno. Innych hodowców lannerów nie znam, choć wiem, że są. Jeśli chodzi o jastrzębie to sprawa jest trudniejsza i wszyscy wiemy czemu. Zawsze zostaje zagranica, gdzie z ptakami nie ma problemów. I proszę nie uogólniać.
spokojnie. Przeciez to przyroda i nie ma pewnych rzeczy. Akurat z tego co wiem lannery w tym roku generalnie kiepsko wyszly - sam mialem zamowione w dwoch miejscach i na szczescie w jednym sie udalo. Jako osoba ktora ma pare hodowlana moge dac przyklad z ostatniej chwili: para zlozyla 4 jajka, nagle w czasie kiedy mialy sie kluc 3 zniszczyla samica (nie wiem czemu) a jedno piskle sie wyklulo i zdazylismy je wyjac zanim zabila je samica (pierwszy raz miala leg). PO kilku dniach karmienia nagle padł - i tak z 4 potencjalnych młodych zostało ZEROopiolicA pisze:nie nie rodzilismy sie... i widzisz odrazu naskok. pisalam ze zamowiony ptak byl rok temu, mialo byc pewne na 100% nie uogólniam, jest wielu sokolnikow na NIE , bo NIE!!!
papier widac to ie wszystko-ptwartosc, ludzka zyczliwosc, dlatego tez m.in sokolnictwo w polsce wyglada jak wyglada...
Przyroda uczy pokory na każdym kroku i zaden z hodowcow nie ma zlej woli kiedy przekazuje przykra wiadomosc ze niestety ptaka nie bedzie....
sokolnictwo w Polsce wyglada jak wyglada z powodu tego ze istnieje od okolo 30 lat i zawsze bylo mocno ograniczane przez restrykcyjne prawoopiolicA pisze:nie nie rodzilismy sie... i widzisz odrazu naskok. pisalam ze zamowiony ptak byl rok temu, mialo byc pewne na 100% nie uogólniam, jest wielu sokolnikow na NIE , bo NIE!!!
papier widac to ie wszystko-ptwartosc, ludzka zyczliwosc, dlatego tez m.in sokolnictwo w polsce wyglada jak wyglada...
czy sprawdzalas na stronie gniazda na tablicy ogloszen?
- jarek
- młodszy sokolnik
- Kontakt:
Jeśli ktoś nie chce / nie ma możliwości kupowania ptaków w Polsce, to tak właściwie co z tego? Wystarczy poszukać - nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze dwa tygodnie temu można było spokojnie zamówić ptaka w Czechach (na ten sezon
). Nie macie kontaktów? Wystarczy wpisać w google np. "Falconry Czech Republic" albo coś podobnego, poszukać , zadzwonić, napisać kilka e-maili. Jeśli ktoś ma żal, że nie ma obiecanego ptaka, rozumiem. Ale jeśli ktoś chce kupić ptaka, to będzie szukał dalej, a nie żalił się na forum że świat jest zły. Niestety, czasem tak bywa, że wiatr wieje w oczy...
Ps. Popieram Birkuta, proszę nie uogólniać.
Ps. Popieram Birkuta, proszę nie uogólniać.
ehhhhhhhhh zal.. nie poddalismy sie, sa jeszce ludzie, tak sie sklada ze nie ma kontaktow widac tu gdzie mieszkamy sa malo zyczliwi ludzie-nie jeden lecz kilku...
a co do przyrody, płata figle i sama sie o tym przekonalam, aczkolwiek ptak tam gdzie zostal zamowiony jest, legi w miare udane ale "poszedł" do kogos innego, dlaczego ???? dobre pytanie, tablica ogloszen przeszukana.
mysle jednak ze cosik bedzie
a ja sie nie zale ze nie ma ptaka, bo zukac umiem
zale sie ze jak prosi sie o porade, moze jakis dobry kontakt to sokolnik, niedaleko nas zbywa nas od 3 lat i to w chamski sposob,nie on jeden wiec o tym pisze1 rozumiem nie gadac z zupełnym laikiem i kupnie ptaka... ja mowie o sokolniku z papierami, ktorego tera marzeniem jest ptak, po ciezkim trudzie i lekcjach POKORY, zdobywaniu wiedzy potrzebnych umiejetnosci...i mozna by tak dlugo
odrobina otwartosci i checi
a co do przyrody, płata figle i sama sie o tym przekonalam, aczkolwiek ptak tam gdzie zostal zamowiony jest, legi w miare udane ale "poszedł" do kogos innego, dlaczego ???? dobre pytanie, tablica ogloszen przeszukana.
mysle jednak ze cosik bedzie
a ja sie nie zale ze nie ma ptaka, bo zukac umiem
zale sie ze jak prosi sie o porade, moze jakis dobry kontakt to sokolnik, niedaleko nas zbywa nas od 3 lat i to w chamski sposob,nie on jeden wiec o tym pisze1 rozumiem nie gadac z zupełnym laikiem i kupnie ptaka... ja mowie o sokolniku z papierami, ktorego tera marzeniem jest ptak, po ciezkim trudzie i lekcjach POKORY, zdobywaniu wiedzy potrzebnych umiejetnosci...i mozna by tak dlugo
odrobina otwartosci i checi
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
jesli chodzi o mnie i o "100%" to mowielem, ze jak bedzi eto bedzie, ale z tego co wiem to macie juz ptaka od Janka, jesli nie wyszedl - prosze o kontakt, dostepne sa jescze 3 jastrzebie na LItwie z |CITES i jeśli potrzebujecie to dam kontakt.
no chyba, ze pustułki bo siedza na 2gim legu albo sowy to moge pomoc.
ZaP
no chyba, ze pustułki bo siedza na 2gim legu albo sowy to moge pomoc.
ZaP
- Raven_Corvus
- sokolnik
opiolicA strasznie agresywna jestes, i z pretensja do calego swiata!?, daj na luz kazdy rozumie Twoje zdenerwowanie ale nie musisz czepiac sie od razu do wszystkich i uogulniac, ze sokolnicy to kawal sku$@#w... Ja znam wielu pozadnych, wiec prosze Cie bardzo nie nazywaj wszystkich tak samo po kilku przypadkach, a i Twoje ataki na srodowisko sokolnictwa wydaja sie byc nie na miejscu, co 3 lata maja do 30 lat tradycji, wiec troche pokory, a jesli dobrze sie orientuje to Twoj marz ma uprawnienia, a nie Ty... To nie jest zaden osobisty atakt tylko chec wyjasnienia sprawy.
ps. Jesli Twoj maz bedzie mial jastrzebia od Janka to tylko pogratulowac! Swietne ptaki i 100% legal.
Pozdrawiam Przemek Ł.
ps. Jesli Twoj maz bedzie mial jastrzebia od Janka to tylko pogratulowac! Swietne ptaki i 100% legal.
Pozdrawiam Przemek Ł.
nie musze miec uprawnien zeby sie wypowiadac....
1-nikogo tutaj niezwyzywalam-umiejetnosc czytania ze zrozumieniem!
pretensej-a gdzie tam-naswieytlam sprawe, byc moze po to by inni wiedzieli wczesniej to czego my uczymy sie na bledach i uszczypliwosci innych!
3 pokory, ktos zdaje sie pisal ze najpierw nauka, wymagane dokumenty, wiedza...
ptak na koncu
ptaki od JANKA??? hmmmmmmmmmm widac nie o tym samaym Janku piszemy
ZAP od tego Janka nie mamy ale dogadalismy sie z Bełchatowem:)
i bron boze ja nikogo nie obrazam!!!!!!!!!!1
sa wyjatki jak wszedzie i te wyjatki daja w d...
pozdrawiam milych sokolnikow i tych ktorzy mnie nie lubia tez:)
1-nikogo tutaj niezwyzywalam-umiejetnosc czytania ze zrozumieniem!
pretensej-a gdzie tam-naswieytlam sprawe, byc moze po to by inni wiedzieli wczesniej to czego my uczymy sie na bledach i uszczypliwosci innych!
3 pokory, ktos zdaje sie pisal ze najpierw nauka, wymagane dokumenty, wiedza...
ptak na koncu
ptaki od JANKA??? hmmmmmmmmmm widac nie o tym samaym Janku piszemy
ZAP od tego Janka nie mamy ale dogadalismy sie z Bełchatowem:)
i bron boze ja nikogo nie obrazam!!!!!!!!!!1
sa wyjatki jak wszedzie i te wyjatki daja w d...
pozdrawiam milych sokolnikow i tych ktorzy mnie nie lubia tez:)
- Raven_Corvus
- sokolnik
Spokojnie nikt Cie nie atakuje alez Ty jestes goracy temeperament, luzu troche, a to czy ktos kogos nie lubi po kilku wypowiedziach na forum, to tez nieporozumienie, inaczej jak ma sie stycznosc z kims na zywo, wtedy mozemy rozmawiac o lubieniu albo o nie lubieniu, a jesli chodzi o Jastrzebie to malo jest hodowcow, co Pana Janka wiekszosc kojarzy.