lusaka pisze:Myślałem że w Polsce nie można przetrzymywać jastrzębi bez uprawnień tylko (z hodowli), bez obrazy ale znasz takich bez uprawnień? powinieneś to zgłosić.
A jak mają się uprawnienia (prawdopodobnie chodzi o członkostwo w PZŁ) do dokumentów o pochodzeniu ptaka z niewoli?
Wystarczą dokumenty o pochodzeniu ptaka z niewoli, jak nie polujesz to z PZŁ nie potrzeba nic.
To, że nie trzeba to powinien wiedzieć każdy pasjonat. Jednak Twoje posty brzmiały tak jakby potrzebne były uprawnienia na sam chów ptaka, bo dokumenty potwierdzające wyklucie w hodowli to żadne uprawnienia
lusaka pisze: Swoją drogą jastrzębiarstwo to fajna sprawa, tak jak jest napisane pod twoimi postami, ja akurat przymierzam się do gołębiarzaale to na wiosnę dopiero albo jeszcze lepiej. Co do książki polecam, bardzo fajna
tiaa
hehe przepraszam że tak nie zrozumiale może napisałem, chodziło mi o kupno ptaka, jastrzębia. Na polowaniach się nie znam i myślę że wystarczy wrażeń z widoku samego latania tego jastrzębia, może coś więcej przyjdzie w przyszłości .
Jastrząb nie-polujący to ptak z zachwianą psychiką. Nie rozumiem, po co z góry narzucasz sobie jakiś limit błędów, których możesz się dopuścić... Możesz popełnić jeden błąd i ptak stracony do dalszej współpracy.