Harris bez tajemnic

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

fajny off top tylko chyba nie na temat? jak to off top
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

A tak zareagowała moja Tosia, na wieść że chciałbym zrobić uprawnienia i zacząć polować ... Wilq, i że niby tak łatwo rozpolowac sokoła ? ;p patrz dlaczego nikt się nie chwali :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

haggard pisze:no i tu sam sie waldek zastanów nad polecaniem hh jako ptaka nie do polowania :wink: każdy kto ma harrisa wie że goni wszystko kiedy tylko ma okazję i odpowiednią kondycję
Ależ wielokrotnie pisałem ,że jak ma ,,odpowiednią kondycje'' to wali od wróbla po dziką gęś ......to co po nie którzy mnie ,,zakrzyczeli '' że herezje wpisuje . :razz:
A jak go napchasz pod korek / w granicach posłuszeństwa oczywiście / i nie pchasz się tam gdzie może go coś skusić to przynajmniej nie zwieje w ,,sina dal '' :lol:
Ostatnio zmieniony czw sie 09, 2012 8:59 pm przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wilq
stażysta

Post autor: Wilq »

Trudno jest rozplotkować napisałem :P
No nie Tosia sie mnie wstydzi to dlatego :P
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

Panie Adamie ja nic nie sugeruje ale Panowie Waldemar i Dawid to jakąś zniżke powinni miec juz chyba w sklepiku za zwiększanie frekwencji na forum :razz: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Ja mam ten ,,kaptur '' obiecany -w ramach recyklingu to pewnie z damskiej torebki by mi się uszy zmieściły ! :razz:
bolek
stażysta

Post autor: bolek »

Waldek nie tylko uszy
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

owszem nie tylko si eupewniam ale sprawdzam potencjalnego klienta posząwszy od warunków - ptaka, przez dostęp do pokarmu po wiedzę io tym ptaku. Bardzo łątwo to zweryfikować.
ZaP
krzysztofk9
pisklę
Kontakt:

Post autor: krzysztofk9 »

haggard pisze:można bez tych naleciałości językowych?Polacy nie gęsi... jeśli coś ma swój odpowiednik w języku polskim to bardzo bym prosił bo strasznie to drażniące...nie
przepraszam za mój pierwszy post na forum ale nie mogę się oprzeć :wink: ten cytat to historia ale studiuję całe forum i jestem na tym etapie a niedawno jakiś prof, językoznawca tłumaczył i było to dla mnie dużym zaskoczeniem że w tym cytacie nie chodzi o to że Polacy nie gęsi są tylko o to że nie gęsi a swój język mają
irek
młodszy sokolnik

Post autor: irek »

krzysztofk9 pisze:
haggard pisze:można bez tych naleciałości językowych?Polacy nie gęsi... jeśli coś ma swój odpowiednik w języku polskim to bardzo bym prosił bo strasznie to drażniące...nie
przepraszam za mój pierwszy post na forum ale nie mogę się oprzeć :wink: ten cytat to historia ale studiuję całe forum i jestem na tym etapie a niedawno jakiś prof, językoznawca tłumaczył i było to dla mnie dużym zaskoczeniem że w tym cytacie nie chodzi o to że Polacy nie gęsi są tylko o to że nie gęsi a swój język mają
Witamy na forum
No Haggard właśnie o tym pisał, tylko użył wielokropka skracając...
ODPOWIEDZ