kto zgubił raroga?

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
haggard
sokolnik

kto zgubił raroga?

Post autor: haggard »

Awatar użytkownika
Czegiet
pisklę

Post autor: Czegiet »

Chyba Kuba z Przemyśla . On chyba jest jakimś tu modem czy co .
falco
pisklę

Post autor: falco »

Ptak ma ukrainską obrączkę. Chyba nikt z Ukrainy nie ściągał sobie raroga. Czekamy właśnie na informację o właścicielu.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

ptak jest póki co w dobrych rekach? bo na zdjeciach wyglada jakby słabo z kondycja było. Zresztą fakt ze dał sie złapać w gołe ręce jest na to dowodem
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

Zarąbałem pierścienie w motorze tak zapierniczałem do domu sprawdzić , ale na szczęście moja rarożyca siedzi cała w wolierze. Ale dam znać zaraz jednemu hodowcy z ukrainy żeby się tamtejszych sokolników popytał. Pozdrawiam
masz
początkujący

Post autor: masz »

Niech sokolnik który mieszka blisko tej miejscowości podjedzie i zaopiekuje się tym ptakiem, i przekorze go później właścicielowi.
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Właśnie dzwoniłem na ukraine, mam podesłac im zdjęcia i numery obrączki wtedy spawdzą, ale ciezko mi się było dogadać, dzwoniłem tez teraz do opiekuna ptaka i wie co i jak ma zrobić, zaraz mu podesle jak ma zrobić siedzisko i spętać ptaka.
lagger
młodszy sokolnik

Post autor: lagger »

5 tys. euro :shock: , cena z kosmosu.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Kuba -oby tylko ten weterynarz nie nakarmił go pod ,,korek '' na dzień dobry -bo jak miał zaniżona wagę ponad miarę to się przekręci .Takich biedaków zagłodzonych to miałem kilka i wiem z doświadczenia ,że trzeba stopniowo po troszkę podkarmiać !
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

мои любимы город моя любимая птица / od razu pomysłałem ,że to twoja Kuba :)
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

JoHn DuMbaR pisze:od razu pomysłałem ,że to twoja Kuba
kilka osób tak myślało, bardzo życzliwie cieszyli się że już mi rarożyca spierdo...

Mój ptak jest ważony 2-3 razy dziennie, przed puszczeniem 2 razy sprawdzam nadajnik, ma założony dzwoneczek i adresówke, lata nie dalej niż 50 metrów odemnie, bo tak jest nauczona, a na wabidło ma idealną reakcje. Jest to mój jedyny ptak a nie jeden z 10, którego nikomu nie chce się zważyć. Mimo tego iż w domu nie ma mnie od 5 rano do 17 to i tak codziennie spędza ze mną minimum 4 godziny, nie widzę powodu dla którego miałby się zgubić, a jeżeli tak się stanie to napewno o tym poinformuje. Od jednej bardzo mądrej osoby usłyszałem dzisiaj z czym od dzisiaj się zgadzam że polskie sokolnictwo polega własnie na tym by czekac tylko az się komuś noga podwinie bo wtedy jest najlepsza okazja by mu jeszcze bardziej dokopać.

Dzięki wielkie Tym którzy z całego serca życzą mi porażki, wiele ich już w życiu przeszedłem i kolejna nie zrobi na mnie większego wrażenia.
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

kuba08111994 pisze:
Mój ptak jest ważony 2-3 razy dziennie, przed puszczeniem 2 razy sprawdzam nadajnik, ma założony dzwoneczek i adresówke, lata nie dalej niż 50 metrów odemnie, bo tak jest nauczona, a na wabidło ma idealną reakcje. Jest to mój jedyny ptak a nie jeden z 10, którego nikomu nie chce się zważyć. Mimo tego iż w domu nie ma mnie od 5 rano do 17 to i tak codziennie spędza ze mną minimum 4 godziny, nie widzę powodu dla którego miałby się zgubić,
Kuba w ten sposób to będziesz go miał po kres jego ,albo swoich dni !!!!! :mrgreen:
I oby Ci przysporzył wiele radości !!!! :grin:
amber12
początkujący

Post autor: amber12 »

kolejna nie zrobi na mnie większego wrażenia.
Ważne, żeby wyciągnąć odpowiednie wnioski.
snippi
pisklę

Re: kto zgubiі raroga?

Post autor: snippi »

Dzień dobry Kolegi! Ptak o której mówi się tu moja. To samica sokola Saker ( Falco cherrug) 2012 lat urodzenia. Jeśli możecie sprzyjajcie mi w nawrocie ptaka. Koniecznie mieć elektronowy adres człowieka u którego znajduje się ptak. Trzeba przekazać konsultacje po karmieniu i omówić możliwość nawrotu. Przepraszam za złą polski-przenosił przez słownik. Dziękuje Wszystkim za frasunek o ptaku. Czekam odpowiedzi.

snippi@ukr.net
tel+380972270404
Ukraina
ODPOWIEDZ