WITAJCIE!

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
SROKA
pisklę

WITAJCIE!

Post autor: SROKA »

Od dawna intrygują mnie ptaki drapieżne więc postanowiłam, że wdepnę tu do Was. Moim marzeniem jest posiadanie Harrisa lub sokoła wędrownego ale niestety nie stać mnie na to kompletnie. Nie byłabym w stanie poświęcić takiemu ptakowi tyle czasu ile potrzebuje. Jednak nie przestaję interesować się sokolnictwem a dzięki Wam mam nadzieję wiele nowego wnieść do swojej wiedzy :grin:
amber12
początkujący

Post autor: amber12 »

to w jakim celu napisałaś ten post?
amber12
początkujący

Po za tym jest już temat
http://sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.php?t=12
WYstarczy poszukać, a nie robić śmietnik.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Ej Panie bursztyn moze tak na luz troche wrzucisz, gorsze teamty byly tu wielokrotnie zakladane, poza tym dziewczyna jest z PODKARPACIA :)
SROKA
pisklę

Hm, skąd tyle niechęci, a może o wiele lepiej byłoby napisać witaj? Dlaczego zamykacie się w swoim gronie zamiast cieszyć się, że kolejna osoba podziela Waszą pasję? Jak ktoś przychodzi do mnie i mówi, że kocha konie i chciałby się uczyć jazdy konnej to jest mi miło, że mogę mu pomóc a nie mówię kup sobie książkę koleś. Trochę innego powitania się spodziewałam ale cóż, tak łatwo nie odpuszczam :wink:
mini sowiarz
początkujący

Post autor: mini sowiarz »

No to ja będę odmienny-Witaj! Na początku będziesz miała na forum różnie, ale polecam w większości czytać i mało pisać ja próbuję się tego odzwyczajać, ale się mało udaje. Inaczej jest z końmi inaczej z ptakami ja do ptaków na początek polecałbym jednak książkę, bo dużo informacji może ci przekazać, bo o koniach można dowiedzieć się bardzo dużo z internetu, a o sokolnictwie jest mało tematów (stron itp.) życzę sukcesów na forum i życzę spełnienia tego marzenia.
SROKA
pisklę

I kto powiedział, że młodzież jest teraz niewychowana? Okazuje się, że można być miłym :wink: Jeśli chodzi o książki to owszem ale zaglądałam tu wiele razy i wiele dobrego wyniosłam. W końcu to forum skupia najlepszych :wink:
Awatar użytkownika
Alexandra
stażysta

Post autor: Alexandra »

Witaj Sroka!
Interesować się sokolnictwem zawsze można, a czas? Kiedyś się znajdzie- to jest kwestia organizacji tak, żeby zawsze go zostało na ptaka. Pieniądze? Też się znajdą. Grunt to mieć marzenia i je spełniać.
SROKA
pisklę

Alexandra wiem coś o tym spełnianiu marzeń(konie, charty) Jestem dobrej myśli a jak jeszcze spotyka się ludzi mówiących jak TY to jest super! :grin:
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Cześć Sroczka :wink: Widzę, że masz czas zająć się psami (chyba, że nic nie masz do tej strony, którą podajesz w stopce), a zatem powinnaś mieć i czas na ptaka. Nie ma co się od razu poddawać, tym bardziej, że możesz przecież zajmować się jednocześnie ptakiem i psem :mrgreen:
Pozdrawiam serdecznie
irek
młodszy sokolnik

Post autor: irek »

amber12 pisze:to w jakim celu napisałaś ten post?
A ty po co to piszesz? Oby jak najmniej takich ludzi na forum!
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

JoHn DuMbaR pisze:Ej Panie bursztyn moze tak na luz troche wrzucisz, , poza tym dziewczyna jest z PODKARPACIA :)
Nic dodać nic ująć !
Moje strony rodzinne ,piękne lasy ,i urozmaicony krajobraz -brak przemysłu czyni ten region polski wspaniałym miejscem do zamieszkania ....dla sokolników milionerów /bo z czegoś trzeba żyć / .... :lol:
Nie przejmuj się Sroczko głupimi tekstami i baw się dobrze na tym forum -jak wielu z nas to czyni :wink:
Vega
młodszy sokolnik

:]

Post autor: Vega »

Fakt te forum jest specyficzne ale w dziale dla początkujących to raczej powtarzanych pytań i ciągłych tłumaczeń każdy się spodziewa.
-Starajmy się pomagać! :D he
amber12
początkujący

"Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem."
SROKA
pisklę

He he, już Cię lubię Amber 12 :grin:
ODPOWIEDZ