Od dawna intrygują mnie ptaki drapieżne więc postanowiłam, że wdepnę tu do Was. Moim marzeniem jest posiadanie Harrisa lub sokoła wędrownego ale niestety nie stać mnie na to kompletnie. Nie byłabym w stanie poświęcić takiemu ptakowi tyle czasu ile potrzebuje. Jednak nie przestaję interesować się sokolnictwem a dzięki Wam mam nadzieję wiele nowego wnieść do swojej wiedzy
Hm, skąd tyle niechęci, a może o wiele lepiej byłoby napisać witaj? Dlaczego zamykacie się w swoim gronie zamiast cieszyć się, że kolejna osoba podziela Waszą pasję? Jak ktoś przychodzi do mnie i mówi, że kocha konie i chciałby się uczyć jazdy konnej to jest mi miło, że mogę mu pomóc a nie mówię kup sobie książkę koleś. Trochę innego powitania się spodziewałam ale cóż, tak łatwo nie odpuszczam
No to ja będę odmienny-Witaj! Na początku będziesz miała na forum różnie, ale polecam w większości czytać i mało pisać ja próbuję się tego odzwyczajać, ale się mało udaje. Inaczej jest z końmi inaczej z ptakami ja do ptaków na początek polecałbym jednak książkę, bo dużo informacji może ci przekazać, bo o koniach można dowiedzieć się bardzo dużo z internetu, a o sokolnictwie jest mało tematów (stron itp.) życzę sukcesów na forum i życzę spełnienia tego marzenia.
I kto powiedział, że młodzież jest teraz niewychowana? Okazuje się, że można być miłym Jeśli chodzi o książki to owszem ale zaglądałam tu wiele razy i wiele dobrego wyniosłam. W końcu to forum skupia najlepszych
Witaj Sroka!
Interesować się sokolnictwem zawsze można, a czas? Kiedyś się znajdzie- to jest kwestia organizacji tak, żeby zawsze go zostało na ptaka. Pieniądze? Też się znajdą. Grunt to mieć marzenia i je spełniać.
Cześć Sroczka Widzę, że masz czas zająć się psami (chyba, że nic nie masz do tej strony, którą podajesz w stopce), a zatem powinnaś mieć i czas na ptaka. Nie ma co się od razu poddawać, tym bardziej, że możesz przecież zajmować się jednocześnie ptakiem i psem
Pozdrawiam serdecznie
JoHn DuMbaR pisze:Ej Panie bursztyn moze tak na luz troche wrzucisz, , poza tym dziewczyna jest z PODKARPACIA
Nic dodać nic ująć !
Moje strony rodzinne ,piękne lasy ,i urozmaicony krajobraz -brak przemysłu czyni ten region polski wspaniałym miejscem do zamieszkania ....dla sokolników milionerów /bo z czegoś trzeba żyć / ....
Nie przejmuj się Sroczko głupimi tekstami i baw się dobrze na tym forum -jak wielu z nas to czyni
Fakt te forum jest specyficzne ale w dziale dla początkujących to raczej powtarzanych pytań i ciągłych tłumaczeń każdy się spodziewa.
-Starajmy się pomagać! he