Raven_Corvus pisze:Panowie czy te swoje potworki bedziecie puszczac na oblot? czy raczej nie?
Na pełny oblot się nie zdecyduje -brak warunków czyli gołębników za dużo
Ale na kontrolowany będę próbować ...zobaczymy -ptak od razu będzie się uczył latać z marszu .
Ciekaw jestem jak Dawid to rozegra ....
Ostatnio zmieniony pn cze 13, 2011 8:49 am przez Pudlak Waldemar, łącznie zmieniany 1 raz.
fajnie sobie rosną trolle
szkoda że właśnie z tymi oblotami trzeba mieć ciekawe miejsce ale ludzie robili też nawet w warunkach miejskich
chyba troszkę ryzykowane ale może nie warto się poddawać
chociaż nie pełny ale zawsze
dla mnie oblot w miejskich warunkach to gra niewarta świeczki. za duze ryzyko. w przypadku jastrzebia to juz czyste szalenstwo. w miescie roi sie od golebii, kotow, psow. zbyt dobrze wiem jakie pomysly ma młody i głupi jeszcze jastrzab. Na oblot jastrzębia potrzebny jest odpowiedni teren. jesli mialbym ryzykowac utrate ptaka w ryzykownym terenie to wole oblot odpuscic i nadrobic to solidnym treningiem.
może głupie to pytanie będzie ale czy przerabialiście może już np coś takiego jak stodołe albo równie duże pomieszczenie na niby obloty
oczywiście nie odkryłem nowości ale czy ktos z was już coś takiego robił
Slyszalem, ze bardzo fajnie to dzial ptak w pelni sie nie wylata ale zdecydowanie lepiej niz w wolierze 4x3 czy o zblizonych wymiarach widzialem sokola hybryda po takiej "oblotni" bardzo fajnie lata
no nie mam miejsca na oblot ale i nie jestem żadnym specem od tego i myślałem czy może czegoś takiego nie spróbować ale i z tym będzie problem bo jak nie urok to sraczka
bo ma znajomy wielką chale w której praktycznie nic nie ma więc jak się uda to może tam dam się ptakowi wylatać