Zdjecia.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

A to moja niunia. Czeska krew. Pierwsze zdjecie zrobione w wieku 17 dni, ostatnie w 34 dniu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
andrzejlc63
pisklę

Post autor: andrzejlc63 »

Uratowany w sobotę i z pełnym żołądkiem wypuszczony w niedzielę :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=tC7_XuLJnDQ
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

a co sie pustułce stało? bo tak szczerze mówiąc, jej lot daleki był od ideału. ptak ledwo doleciał na ten dach. po drugim zerwaniu ledwo zdołał wpasc w krzaki. sporo pustułek w zyciu wypuszczałem ale albo szły jak petarda by usiąść gdzies wysoko i odpocząć albo wychodziły krążąć na pułap i znikały z pola widzenia. lot tej wydaje sie bardzo niemrawy i prawdę mówiąc martwię sie o to czy ptak sobie poradzi
:neutral:
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Też mi się wydaje ,że bardziej do rehabilitacji a nie do wypuszczenia się nadawała .
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

Obrazek
andrzejlc63
pisklę

Wiem że nie za wyrażnie ale to możliwe że temu bo miała mokre piórka bo z woliery wyciągałem ja w klatce która na dnie miała wodę!
Ale i tak jestem pewien ponieważ widziałem ją dzisiaj jak polowała na myszy a wiem że to ona ponieważ nie miała 2 lotek w prawym skrzydle wszystko z nią w pożądku :smile: Jutro mogę zrobić ładne zdjęcie ponieważ siada 50 metrów od mojego domu na słupie przed stawkiem i czeka na ryby bardzo prosto ją sfotografować :wink:

A co się maleństwu stało to najprawdopodobniej wpadła w pętle sznurka na słupie bo widziałem jedną lotkę akurat w tym miejscu i pewno jak już się uwolniła to była za słaba żeby odlecieć i zmokła na dodatek!
Grzegorz
stażysta
Kontakt:

Post autor: Grzegorz »

andrzejlc63 pisze:Jutro mogę zrobić ładne zdjęcie ponieważ siada 50 metrów od mojego domu na słupie przed stawkiem i czeka na ryby bardzo prosto ją sfotografować :wink:

Kolego sugerujesz że poluje na ryby :razz: :lol:
andrzejlc63
pisklę

Tak to właśnie sugeruje!
Mam stawek wykopany zaraz za domem jest tam strasznie dużo ryb drobnych które po prostu padają z braku tlenu i wtedy ona poprostu zabiera je z powierzchni!
Koło mojego domu jest 5 gniazd pustułki i 3 jastrzębi tyle udało nam się znaleźć z leśniczym!
Kiedyś padło mi 40 sztuk karpia to jastrzębie nie musiały polować na żadne moje gołębię po prostu nauczyły się zabierać śnięte ryby i nikt mi nie powie że to jest nie możliwe bo nie raz biły się 2 lub 3 jastrzębie o jednego karpia :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

andrzejlc63 pisze:nikt mi nie powie że to jest nie możliwe bo nie raz biły się 2 lub 3 jastrzębie o jednego karpia :mrgreen:
hehehe to jest niemozliwe :mrgreen: nie nazywaj kazdego duzego ptaka jastrzębiem !!
andrzejlc63
pisklę

A jednak :wink: Nie będę szedł w zaparte bo nie o to chodzi po prostu widziałem a pare ptaków rozpoznać potrafię :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pudlak Waldemar
sokolnik

Post autor: Pudlak Waldemar »

Arek jak kolega mówi ,że jastrzębie mu karpie wyżerają to......mówi ...... :lol: I niech tak zostanie ! :mrgreen:
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Sam widzialem kiedys na stawach mloda samice jastrzebia palaszujaca snietego amura...nie wiem co was tak dziwi...
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Nidgy bym nie pomyślał ze jastrząb weźmie sie za jedzenie śniętej ryby.
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Uwierze Ci jak strzelisz foto choc z jednym jastrzebiem na rybie, nie musi byc super jakos tylko aby było widac ze to Jastrząb.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Afera. 17 dni i 920g.
Załączniki
afera2.jpg
ODPOWIEDZ