W ostatnim programie Ekspres reporterów, został użyty materiał z orłem przednim dosiadającym sarnę (od około 00:13:20 sek. filmu).
http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny ... 11/3618629
Pomijam już fakt, że materiał z ptakiem sokolniczym został użyty dla zilustrowania słów o zagrożeniu dla zwierzyny ze strony dzikich ptaków, ale bardzo jestem ciekaw, czy autor tego nagrania udzielił TVP licencji na takie użycie swego materiału? Znacie właściciela ptaka albo autora tych zdjęć?
Przedni w Ekspresie reporterów
Ogladając ten program miałem mieszane odczucia ale muszę powiedziec że reportaż byl jednostrony(negatywnie obrazuje polskich myśliwych), to faktycznie material filmowy byl dość dosadny (pomijam fakt że część filmików to polowania w USA a nie z Polski).
A tak poza tym to nie macie odczucia koleżanki i koledzy ze ostatnio media ukazują coraz cześciej w zlym swietle myśliwych i leśników (może maja jakiś cel narzucony przez tych którym zależy żeby spoleczeństwo źle odbieralo obie grupy - mysle tu o tym co sie toczylo wokół LP w 2010).
A tak poza tym to nie macie odczucia koleżanki i koledzy ze ostatnio media ukazują coraz cześciej w zlym swietle myśliwych i leśników (może maja jakiś cel narzucony przez tych którym zależy żeby spoleczeństwo źle odbieralo obie grupy - mysle tu o tym co sie toczylo wokół LP w 2010).