Przedni w Ekspresie reporterów

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
valdi99
młodszy sokolnik
Kontakt:

Przedni w Ekspresie reporterów

Post autor: valdi99 »

W ostatnim programie Ekspres reporterów, został użyty materiał z orłem przednim dosiadającym sarnę (od około 00:13:20 sek. filmu).

http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny ... 11/3618629

Pomijam już fakt, że materiał z ptakiem sokolniczym został użyty dla zilustrowania słów o zagrożeniu dla zwierzyny ze strony dzikich ptaków, ale bardzo jestem ciekaw, czy autor tego nagrania udzielił TVP licencji na takie użycie swego materiału? Znacie właściciela ptaka albo autora tych zdjęć?
Birkut06
młodszy sokolnik

Post autor: Birkut06 »

Kolejny ambitny program... Wszystkie filmy pochodzą z youtube. Ten z orłem był już na forum.
Pelerin
żółtodziób

Post autor: Pelerin »

Ogladając ten program miałem mieszane odczucia ale muszę powiedziec że reportaż byl jednostrony(negatywnie obrazuje polskich myśliwych), to faktycznie material filmowy byl dość dosadny (pomijam fakt że część filmików to polowania w USA a nie z Polski).
A tak poza tym to nie macie odczucia koleżanki i koledzy ze ostatnio media ukazują coraz cześciej w zlym swietle myśliwych i leśników (może maja jakiś cel narzucony przez tych którym zależy żeby spoleczeństwo źle odbieralo obie grupy - mysle tu o tym co sie toczylo wokół LP w 2010).
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

Pelerin - wszystko jest możliwe; jednak nie wiem jak Wam, ale mi szkoda i czasu i pradu i wzroku na tego "typu programy"...
ODPOWIEDZ