o sokolnictwie przez pryzmat tych co wiedzą lepiej

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

a ten pan powyrzej Adama to jak by jakiś naładowany był-czyż by tokowac zaczynał :razz: PZ.KOL.
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Bo mam reakcje alergiczna na takie zachowania, chlopak jako jeden z niewielu ma odpowiednie podejscie i w ramach odpowiedzi na swoj post dostaje odpowiedz "bo kreseczki nie ma", jak by to cokolwiek zmienialo. Cos nie halo prawda?
Ogr
pisklę

Post autor: Ogr »

garbus2 pisze:a gdzie ty taka cene widziales?
W zamieszczonym na początku tematu linku ;)
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

i bardzo dobrze ze nis .tak to ujołeś osobiście mi take tam drobne ubytki w wyrazologi nie robią -jak by niebyło sok.musi byś choć troszeczke domyslny i bystry .halo,halo ...
Ogr
pisklę

Post autor: Ogr »

Nisus pisze:Bo mam reakcje alergiczna na takie zachowania, chlopak jako jeden z niewielu ma odpowiednie podejscie i w ramach odpowiedzi na swoj post dostaje odpowiedz "bo kreseczki nie ma", jak by to cokolwiek zmienialo. Cos nie halo prawda?
Jednak o język trzeba dbać. A najlepiej walkę zacząć już na samym starcie. No ale nie popadajmy też w skrajności.
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Tak, najlepiej szczotkowac go po umyciu zebow, troche laskocze. Walka z nieswiezym oddechem to szczytny cel.
Wolperlira
młodszy sokolnik

Post autor: Wolperlira »

10 000 cene ja tez gdzies widzialam.
zastanawiam sie czemu polscy sokolnicy nie postawia sobie celu edukacji spoleczenstwa. ktos zawsze powtarza ze ludzie to "cholota" a ptaka drapieznego chlebem chca karmic... a ja winie za to was- sokolnikow.

ja wiem ze w polsce trudniej jest z "byciem sokolnikiem" wiec ta niechec do nowych pochodzi z polskiej tendencji do "kopania lezacego", cos w stylu -ja cierpialem to ty bedziesz wiecej, ale pomuzcie sobie nawzajem! w grupie zawsze razniej!

prawda jest taka ze zakup i trzymanie ptaka kosztuje niewiele, ale chodzi o dobre checi i wiedze. zamiast straszyc ludzi cenami- straszcie ich potencjalnymi komplikacjami w jego trzymaniu.

ludzie sie czepiaja jak ja pisze ale musze powiedziec ze czesto mam problemy ze zrozumieniem niekturych ludzi na forum. polszcyzna jest troche za "nowa" dla mnie:D
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Ogr pisze:
garbus2 pisze:a gdzie ty taka cene widziales?
W zamieszczonym na początku tematu linku ;)
no tak a tam sami specjalisci sie wypowiadaja co wiedza wszystko i maja bujna wyobraznie wiec szkoda to nawet cytowac bo jest to dalekie od powszechnej rzeczywistosci
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Wolperlira pisze: prawda jest taka ze zakup i trzymanie ptaka kosztuje niewiele, ale chodzi o dobre checi i wiedze. zamiast straszyc ludzi cenami- straszcie ich potencjalnymi komplikacjami w jego trzymaniu.
a czy nie takie proby sa tu wlasnie powszechne? nie pamietam posta w ktorym ktos straszyl cena - to raczej poczatkujacy po otrzymaniu odpowiedzi ze cena ptaka to ostatnia rzecz o jaka maja sie martwic nakrecaja sie na wlasnie cos takiego jak powyzej
Wolperlira
młodszy sokolnik

garbus2 pisze: a czy nie takie proby sa tu wlasnie powszechne? nie pamietam posta w ktorym ktos straszyl cena - to raczej poczatkujacy po otrzymaniu odpowiedzi ze cena ptaka to ostatnia rzecz o jaka maja sie martwic nakrecaja sie na wlasnie cos takiego jak powyzej
ja pamietam. dawno to bylo co prawda. pewnie sie wiele zmienilo od tego czasu ale jak sam widzisz to ludzie i tak pamietaja te 10000. wybiurcza pamiec...
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

http://sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.p ... ight=koszt
no więc 10000 się pojawiło ale nie dotyczyło ceny ptaka
Wolperlira
młodszy sokolnik

no to jakos tak znajomo wyglada, no i chyba teraz przeprosic by wypadalo.... no wiec khem khem przepraszam:) ale po prawdzie to nigdy nie mowilam ze ta cena dotyczy kupna pataka ale nich ci bedzie- o wybaczenie prosze.

jedno pytanko tylko
Budowa woliery 1500 zł- na serio?!
no i jeszcze jedno
Pies 700-1500 zł- wow! a co zlego z kundlami?:)

mam nadzije ze te ceny sie troche pozmienialy od czasu tego postu. sie zaczynam naprawde modlic za polskich sokolnikow za ich wytrwalosc i poswiecenie...
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

Tak... Pozmieniały się... Poszły w górę jak wszystko in Poland :roll:
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Post autor: Marcin »

Wolperlira pisze:no to jakos tak znajomo wyglada, no i chyba teraz przeprosic by wypadalo.... no wiec khem khem przepraszam:) ale po prawdzie to nigdy nie mowilam ze ta cena dotyczy kupna pataka ale nich ci bedzie- o wybaczenie prosze.

jedno pytanko tylko
Budowa woliery 1500 zł- na serio?!
no i jeszcze jedno
Pies 700-1500 zł- wow! a co zlego z kundlami?:)

mam nadzije ze te ceny sie troche pozmienialy od czasu tego postu. sie zaczynam naprawde modlic za polskich sokolnikow za ich wytrwalosc i poswiecenie...
cena budowy woliery to teraz bedzie z 2500 zł (zresztą wszystkie ceny raczej poszły w górę)
Co do zdziwienia cena psa, to nie rozumiem za tanio czy za drogo ?
Wolperlira
młodszy sokolnik

ktos by mi musial wytlumaczyc jak wyglada standardowa polska woliera. co wy wilki tam macie? fundamenty musicie kopac?

za psa... nie jestem pewna co do tej ceny, ale z drugiej strony ja nigdy za zadnego nie zaplacilam.
nie chce zeby poczatkujacy mysleli ze pies z rodowodem od razu musi byc bo inny nie bedzie pracowal.
dla poczatkujcego nawet pudel(swoja droga bardzo dobry working dog) bedzie dobry:) macie kundla na kanapie to wykopcie go z domu i nauczcie pracowac :P
ja za mlodu z kotem polowalam z braku spaniela :D
ODPOWIEDZ