o sokolnictwie przez pryzmat tych co wiedzą lepiej
Jednak o język trzeba dbać. A najlepiej walkę zacząć już na samym starcie. No ale nie popadajmy też w skrajności.Nisus pisze:Bo mam reakcje alergiczna na takie zachowania, chlopak jako jeden z niewielu ma odpowiednie podejscie i w ramach odpowiedzi na swoj post dostaje odpowiedz "bo kreseczki nie ma", jak by to cokolwiek zmienialo. Cos nie halo prawda?
-
Wolperlira
- młodszy sokolnik
10 000 cene ja tez gdzies widzialam.
zastanawiam sie czemu polscy sokolnicy nie postawia sobie celu edukacji spoleczenstwa. ktos zawsze powtarza ze ludzie to "cholota" a ptaka drapieznego chlebem chca karmic... a ja winie za to was- sokolnikow.
ja wiem ze w polsce trudniej jest z "byciem sokolnikiem" wiec ta niechec do nowych pochodzi z polskiej tendencji do "kopania lezacego", cos w stylu -ja cierpialem to ty bedziesz wiecej, ale pomuzcie sobie nawzajem! w grupie zawsze razniej!
prawda jest taka ze zakup i trzymanie ptaka kosztuje niewiele, ale chodzi o dobre checi i wiedze. zamiast straszyc ludzi cenami- straszcie ich potencjalnymi komplikacjami w jego trzymaniu.
ludzie sie czepiaja jak ja pisze ale musze powiedziec ze czesto mam problemy ze zrozumieniem niekturych ludzi na forum. polszcyzna jest troche za "nowa" dla mnie:D
zastanawiam sie czemu polscy sokolnicy nie postawia sobie celu edukacji spoleczenstwa. ktos zawsze powtarza ze ludzie to "cholota" a ptaka drapieznego chlebem chca karmic... a ja winie za to was- sokolnikow.
ja wiem ze w polsce trudniej jest z "byciem sokolnikiem" wiec ta niechec do nowych pochodzi z polskiej tendencji do "kopania lezacego", cos w stylu -ja cierpialem to ty bedziesz wiecej, ale pomuzcie sobie nawzajem! w grupie zawsze razniej!
prawda jest taka ze zakup i trzymanie ptaka kosztuje niewiele, ale chodzi o dobre checi i wiedze. zamiast straszyc ludzi cenami- straszcie ich potencjalnymi komplikacjami w jego trzymaniu.
ludzie sie czepiaja jak ja pisze ale musze powiedziec ze czesto mam problemy ze zrozumieniem niekturych ludzi na forum. polszcyzna jest troche za "nowa" dla mnie:D
a czy nie takie proby sa tu wlasnie powszechne? nie pamietam posta w ktorym ktos straszyl cena - to raczej poczatkujacy po otrzymaniu odpowiedzi ze cena ptaka to ostatnia rzecz o jaka maja sie martwic nakrecaja sie na wlasnie cos takiego jak powyzejWolperlira pisze: prawda jest taka ze zakup i trzymanie ptaka kosztuje niewiele, ale chodzi o dobre checi i wiedze. zamiast straszyc ludzi cenami- straszcie ich potencjalnymi komplikacjami w jego trzymaniu.
-
Wolperlira
- młodszy sokolnik
ja pamietam. dawno to bylo co prawda. pewnie sie wiele zmienilo od tego czasu ale jak sam widzisz to ludzie i tak pamietaja te 10000. wybiurcza pamiec...garbus2 pisze: a czy nie takie proby sa tu wlasnie powszechne? nie pamietam posta w ktorym ktos straszyl cena - to raczej poczatkujacy po otrzymaniu odpowiedzi ze cena ptaka to ostatnia rzecz o jaka maja sie martwic nakrecaja sie na wlasnie cos takiego jak powyzej
http://sokolnictwo.pl/forum/viewtopic.p ... ight=koszt
no więc 10000 się pojawiło ale nie dotyczyło ceny ptaka
no więc 10000 się pojawiło ale nie dotyczyło ceny ptaka
-
Wolperlira
- młodszy sokolnik
no to jakos tak znajomo wyglada, no i chyba teraz przeprosic by wypadalo.... no wiec khem khem przepraszam:) ale po prawdzie to nigdy nie mowilam ze ta cena dotyczy kupna pataka ale nich ci bedzie- o wybaczenie prosze.
jedno pytanko tylko
Budowa woliery 1500 zł- na serio?!
no i jeszcze jedno
Pies 700-1500 zł- wow! a co zlego z kundlami?:)
mam nadzije ze te ceny sie troche pozmienialy od czasu tego postu. sie zaczynam naprawde modlic za polskich sokolnikow za ich wytrwalosc i poswiecenie...
jedno pytanko tylko
no i jeszcze jedno
mam nadzije ze te ceny sie troche pozmienialy od czasu tego postu. sie zaczynam naprawde modlic za polskich sokolnikow za ich wytrwalosc i poswiecenie...
cena budowy woliery to teraz bedzie z 2500 zł (zresztą wszystkie ceny raczej poszły w górę)Wolperlira pisze:no to jakos tak znajomo wyglada, no i chyba teraz przeprosic by wypadalo.... no wiec khem khem przepraszam:) ale po prawdzie to nigdy nie mowilam ze ta cena dotyczy kupna pataka ale nich ci bedzie- o wybaczenie prosze.
jedno pytanko tylko
no i jeszcze jedno
Co do zdziwienia cena psa, to nie rozumiem za tanio czy za drogo ?
-
Wolperlira
- młodszy sokolnik
ktos by mi musial wytlumaczyc jak wyglada standardowa polska woliera. co wy wilki tam macie? fundamenty musicie kopac?
za psa... nie jestem pewna co do tej ceny, ale z drugiej strony ja nigdy za zadnego nie zaplacilam.
nie chce zeby poczatkujacy mysleli ze pies z rodowodem od razu musi byc bo inny nie bedzie pracowal.
dla poczatkujcego nawet pudel(swoja droga bardzo dobry working dog) bedzie dobry:) macie kundla na kanapie to wykopcie go z domu i nauczcie pracowac
ja za mlodu z kotem polowalam z braku spaniela
za psa... nie jestem pewna co do tej ceny, ale z drugiej strony ja nigdy za zadnego nie zaplacilam.
nie chce zeby poczatkujacy mysleli ze pies z rodowodem od razu musi byc bo inny nie bedzie pracowal.
dla poczatkujcego nawet pudel(swoja droga bardzo dobry working dog) bedzie dobry:) macie kundla na kanapie to wykopcie go z domu i nauczcie pracowac
ja za mlodu z kotem polowalam z braku spaniela