polikarp pisze:Ja choć rozdaję swoje zdjęcia na lewo i prawo za wykorzystanie jednego bez mojej wiedzy wypruł bym flaki złodziejowi/złodziejce.
widywaliśmy ją przez kilka dni . niespecjalnie sie bała dopuki nie wysiadaliśmy z naszego Pajero wiec można było podjechac dość blisko. Mam jeszcze kilka zdjęć. niestety mój cyfrzak nie pozwolił na wykonanie zdjęć lepszej jakości. Mam nadzieję że Św.Mikołaj sprawi mi porządną lustrzankę i w przyszlym sezonie uda sie zrobić lepsze zdjęcia.
Michał sam zobaczysz jak wpadniesz do nas i mi tu nie imputuj żadnej mistyfikacji !! heheh sam zapytaj Arka. najpierw mysleliśmy ze to kobuz ale zerknąłem przez lornetkę i sie bardzo zdziwiłem. tego sie naprawdę nie spodziewałem.
bodajże 2 lata temu kolega zadzwonil do mnie ze na parapecie uczelni siedzi młody kobczyk całkiem młody wiec napewno nie zdażylby doleciec na początku wrzesnia... wiec nie taka rzadkość aczkolwiek to gatunek komisyny i moglbyś go zglosić do kartoteki faunistycznej...
ZaP