Ceniki Ptakow Drapierznych
- kuba08111994
- młodszy sokolnik
no wlasnie chrzciny mialem i juz gosciowi wstawiam bana. Swoja droga po IP rowniez mozna odpowiednim wladzom dac znac - po co ma meczyc ptakiM.Kamińska pisze:Adam pewno zmęczony po niedzieli i trochę poczekamy na bana...Swoją drogą większość naszego społeczeństwa żyje w błogiej nieświadomości istnienia prawa, lub żyją zasadą - co jest dobrem narodowym jest i moim dobrem, więc mogę z niego korzystać do woli....
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
to ze go "opieprzylismy' pokazało że przyjaciela sokolnika nie znajdzie i czy wiedział czy nie, nie wybrał dobrej drogi w ukladaniu drapoli (jesli nie konczylo sie na trzymaniu ich w zamknieciu) jesli to nic nie zmieni to bedzie wiedzial ze kariery sokolnika nie zrobi w tym kraju.... Może "szpan" przed kumplami..
ty chyba tez chcesz bana? co to wogole za litowanie sie nad jakims gowniarzem ktory otwarcie pisze o łamaniu przepisów !!!! Przeciez to wlasnie takie postawy pozniej skutkuja tym ze sokolnikow oskarza sie wlasnie o tego typu praktyki!pustul3 pisze:Dobra,dajcie chłopakowi spokój takie ochrzanianie nie przyniesie korzyści a tylko go zrazicie,fakt,że było to wałkowane 1000 i więcej razy ale można po prostu dawać ostrzeżenia i banować a nie wyżywać się na takich bez końca i zaśmiecać Forum
Jak dla mnie to nawet w tej chwili moglby zrezygnowac bo jesli na poczatku wyskakuje z czms takim to strach pomyslec co bedzie robil pozniej! Zadnej litosci dla glupoty i ignorancji okraszonej bezczelnością
wlasnie nie rozumiesz kawka czy sokoł wedrowny - jeden i ten sam przepis i jedna i ta sama kara. Nie wolno trzymac ani kawki ani sokola bo oba gatunki sa chronione i basta. Jak masz z citesami ptaki to wowczas mozesz sobie dowoli hodowac ile dusza zapragnie oby tylko mozliwosci nie przekroczycTB pisze:kolego, jest roznica miedzy pytaniem(w moim przypadku), a nie legalnym trzymaniem jastrzebi! rozumiem, ze ktos ma chora kawke i ja trzyma....ale nie drapola..
Nie chodzi mi o litość dla nielegalnego przetrzymywania-tutaj w 100% popieram ale o interesowanie się sokolnictwem,przecież mógł poprostu pujść złą drogą-fakt, że to co pisał nie usprawiedliwia go i delikatnie mówiąc było pożałowania godne i że sam pracując w pewnej instytucji staram się walczyć z takimi ludźmi ale uważam,że większość, bo nie każdy zasługuje na drugą szansę zwłaszcza nieletni,w końcu to tzw głupi wiek, w tym przypadku po prostu głupi przez duże G
Nie chciałem urazić Admina ale po prostu wydawało mi się,że trochę przecholowaliście, ale patrząc na to z drugiej strony tj. oskarżania sokolników to faktycznie mieliście rację, poprostu pospieszyłem się z oceną i tyle,chociaż uważam,że jeśli przemyśli sprawę i znajdzie osobę ktura nauczy go szacunku do ptaków to ma szansę za jakiś czas spróbować ponownie,nie można osądzać kogoś na całe życie-ludzie się zmieniają i w to warto wierzyć
Witajcie! Chciałbym przypomnieć tylko, że to forum jest ogólnodostępne.
To co tu piszecie również wystawia laurkę sokolnikom. Należy pamiętać że sokolnictwo jest t niszową dyscypliną . Połowa społeczeństwa nie potrafi odróżnić jastrzębia od orła. Poza tym jeśli w sklepie można kupić iguanę, arowanę, ptasznika, to dlaczego nie ptaka drapieżnego.
Zauważcie, że to zazwyczaj młodzi ludzie o to pytają. Nie zastanawiają się czy mają czas, miejsce, czy potrafią!!!!! Dziś liczy się za ile. Jeżeli nam zależy na ptakach drapieżnych to naszym zas….nym obowiązkiem (jeśli chcemy istnieć) jest ich w tym temacie edukować.
Wierzcie mi, że gdy zacząłem czytać teksty na tym forum to się przeraziłem. Może dlatego że jestem starszy od dużej części z was, patrzę mniej przez emocje , a więcej przez rozwagę.
Wniosek jaki mi się nasunął to był taki że na tym forum są ………..
To że macie wiedzę i ptaki nie zwalnia z KULTURY osobistej.
Za chwilę znajdzie się grupa oszołomów- ekologistów, którzy mocno zaczną lobbować przeciw sokolnictwu. Okaże się jeden z nich chciał być sokolnikiem, ale zamiast go wyedukować to go ,,zjedli’’ na forum www.sokolnictwo.pl – „to jaj im pokaże”.
To takie polskie. Takie tematy trzeba krótko urywać. Możecie się zgodzić lub nie, ale każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Pozdrawiam!
To co tu piszecie również wystawia laurkę sokolnikom. Należy pamiętać że sokolnictwo jest t niszową dyscypliną . Połowa społeczeństwa nie potrafi odróżnić jastrzębia od orła. Poza tym jeśli w sklepie można kupić iguanę, arowanę, ptasznika, to dlaczego nie ptaka drapieżnego.
Zauważcie, że to zazwyczaj młodzi ludzie o to pytają. Nie zastanawiają się czy mają czas, miejsce, czy potrafią!!!!! Dziś liczy się za ile. Jeżeli nam zależy na ptakach drapieżnych to naszym zas….nym obowiązkiem (jeśli chcemy istnieć) jest ich w tym temacie edukować.
Wierzcie mi, że gdy zacząłem czytać teksty na tym forum to się przeraziłem. Może dlatego że jestem starszy od dużej części z was, patrzę mniej przez emocje , a więcej przez rozwagę.
Wniosek jaki mi się nasunął to był taki że na tym forum są ………..
To że macie wiedzę i ptaki nie zwalnia z KULTURY osobistej.
Za chwilę znajdzie się grupa oszołomów- ekologistów, którzy mocno zaczną lobbować przeciw sokolnictwu. Okaże się jeden z nich chciał być sokolnikiem, ale zamiast go wyedukować to go ,,zjedli’’ na forum www.sokolnictwo.pl – „to jaj im pokaże”.
To takie polskie. Takie tematy trzeba krótko urywać. Możecie się zgodzić lub nie, ale każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Pozdrawiam!