Ceniki Ptakow Drapierznych

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

sokolnik92, ja Ci chetnie pomoge chcesz Orła przedniego czy odrazu zamówic Ci Harpie no wkońcu masz 4 lata doświadczeń
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

Spokojnie bo jeszcze chlopak nie zrozumie ironi i pojawi sie u niego w "glowie" nadzieja....
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

M.Kamińska pisze:Adam pewno zmęczony po niedzieli i trochę poczekamy na bana...Swoją drogą większość naszego społeczeństwa żyje w błogiej nieświadomości istnienia prawa, lub żyją zasadą - co jest dobrem narodowym jest i moim dobrem, więc mogę z niego korzystać do woli....
no wlasnie chrzciny mialem i juz gosciowi wstawiam bana. Swoja droga po IP rowniez mozna odpowiednim wladzom dac znac - po co ma meczyc ptaki
Animal
stażysta

Post autor: Animal »

Ale z tego co widać nick sobie dobrał do umiejętności ;)
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

Adam, naprawde zgłosiłes? Ciekawe czy blefował czy nie? Nawet, jak wypusci ptaki, to i tak beda slady!

Pierwsze polskie odławianie jastrzębi :razz: wiem, wiem, to nic smiesznego
pustul3
początkujący

Post autor: pustul3 »

Dobra,dajcie chłopakowi spokój takie ochrzanianie nie przyniesie korzyści a tylko go zrazicie,fakt,że było to wałkowane 1000 i więcej razy ale można po prostu dawać ostrzeżenia i banować a nie wyżywać się na takich bez końca i zaśmiecać Forum
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

kolego, jest roznica miedzy pytaniem(w moim przypadku), a nie legalnym trzymaniem jastrzebi! rozumiem, ze ktos ma chora kawke i ja trzyma....ale nie drapola..
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

OMG przeciez wiadomo ze to byl blef w wykonaniu jakiegos nastolatka...
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

to ze go "opieprzylismy' pokazało że przyjaciela sokolnika nie znajdzie i czy wiedział czy nie, nie wybrał dobrej drogi w ukladaniu drapoli (jesli nie konczylo sie na trzymaniu ich w zamknieciu) jesli to nic nie zmieni to bedzie wiedzial ze kariery sokolnika nie zrobi w tym kraju.... Może "szpan" przed kumplami..
garbus2
Site Admin
Kontakt:

pustul3 pisze:Dobra,dajcie chłopakowi spokój takie ochrzanianie nie przyniesie korzyści a tylko go zrazicie,fakt,że było to wałkowane 1000 i więcej razy ale można po prostu dawać ostrzeżenia i banować a nie wyżywać się na takich bez końca i zaśmiecać Forum
ty chyba tez chcesz bana? co to wogole za litowanie sie nad jakims gowniarzem ktory otwarcie pisze o łamaniu przepisów !!!! Przeciez to wlasnie takie postawy pozniej skutkuja tym ze sokolnikow oskarza sie wlasnie o tego typu praktyki!
Jak dla mnie to nawet w tej chwili moglby zrezygnowac bo jesli na poczatku wyskakuje z czms takim to strach pomyslec co bedzie robil pozniej! Zadnej litosci dla glupoty i ignorancji okraszonej bezczelnością
garbus2
Site Admin
Kontakt:

TB pisze:kolego, jest roznica miedzy pytaniem(w moim przypadku), a nie legalnym trzymaniem jastrzebi! rozumiem, ze ktos ma chora kawke i ja trzyma....ale nie drapola..
wlasnie nie rozumiesz kawka czy sokoł wedrowny - jeden i ten sam przepis i jedna i ta sama kara. Nie wolno trzymac ani kawki ani sokola bo oba gatunki sa chronione i basta. Jak masz z citesami ptaki to wowczas mozesz sobie dowoli hodowac ile dusza zapragnie oby tylko mozliwosci nie przekroczyc
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Margon pisze: Może "szpan" przed kumplami..
w celi....
pustul3
początkujący

Nie chodzi mi o litość dla nielegalnego przetrzymywania-tutaj w 100% popieram ale o interesowanie się sokolnictwem,przecież mógł poprostu pujść złą drogą-fakt, że to co pisał nie usprawiedliwia go i delikatnie mówiąc było pożałowania godne i że sam pracując w pewnej instytucji staram się walczyć z takimi ludźmi ale uważam,że większość, bo nie każdy zasługuje na drugą szansę zwłaszcza nieletni,w końcu to tzw głupi wiek, w tym przypadku po prostu głupi przez duże G
pustul3
początkujący

Nie chciałem urazić Admina ale po prostu wydawało mi się,że trochę przecholowaliście, ale patrząc na to z drugiej strony tj. oskarżania sokolników to faktycznie mieliście rację, poprostu pospieszyłem się z oceną i tyle,chociaż uważam,że jeśli przemyśli sprawę i znajdzie osobę ktura nauczy go szacunku do ptaków to ma szansę za jakiś czas spróbować ponownie,nie można osądzać kogoś na całe życie-ludzie się zmieniają i w to warto wierzyć
Krog
stażysta

Post autor: Krog »

Witajcie! Chciałbym przypomnieć tylko, że to forum jest ogólnodostępne.
To co tu piszecie również wystawia laurkę sokolnikom. Należy pamiętać że sokolnictwo jest t niszową dyscypliną . Połowa społeczeństwa nie potrafi odróżnić jastrzębia od orła. Poza tym jeśli w sklepie można kupić iguanę, arowanę, ptasznika, to dlaczego nie ptaka drapieżnego.
Zauważcie, że to zazwyczaj młodzi ludzie o to pytają. Nie zastanawiają się czy mają czas, miejsce, czy potrafią!!!!! Dziś liczy się za ile. Jeżeli nam zależy na ptakach drapieżnych to naszym zas….nym obowiązkiem (jeśli chcemy istnieć) jest ich w tym temacie edukować.
Wierzcie mi, że gdy zacząłem czytać teksty na tym forum to się przeraziłem. Może dlatego że jestem starszy od dużej części z was, patrzę mniej przez emocje , a więcej przez rozwagę.
Wniosek jaki mi się nasunął to był taki że na tym forum są ………..
To że macie wiedzę i ptaki nie zwalnia z KULTURY osobistej.
Za chwilę znajdzie się grupa oszołomów- ekologistów, którzy mocno zaczną lobbować przeciw sokolnictwu. Okaże się jeden z nich chciał być sokolnikiem, ale zamiast go wyedukować to go ,,zjedli’’ na forum www.sokolnictwo.pl – „to jaj im pokaże”.
To takie polskie. Takie tematy trzeba krótko urywać. Możecie się zgodzić lub nie, ale każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ