TB pisze:pytam sie W JAKIM OKRESIE NAJCZESCIEJ DOSTAC MOAN MLODEGO HARRISA, ZAP mowil ze nalepsze 7-9 tyg(tzn. on takie miał)...
odpowiedziecie i bedzie spokoj...
próbowałem ignorować twoje posty ale nie da się. Sokolnictwo to nie żadna wiedza tajemna a sokolnicy nie odgradzają sie od wszystkich murem milczenia. poprostu na tą wiedzę należy sobie zasłużyc. po co komuś nowe ferrari i lekcje sportowej jazdy jeśli nie ma prawa jazdy i nie zna przepisów? zdobywanie wiedzy w sokolnictwie ma swoje etapy. najpierw trzeba wiedziec wszystko żeby swoim postępowaniem nie wpędzić ptaka do grobu, a potem pytac skąd go kupić, kiedy i w jakim wieku. z Twoich postów wyłania sie obraz skrajnej niewiedzy a z podejścia do sprawy obraz skrajnej ignorancji. Zacząłeś karierę na tym forum w najgorszy możliwy sposób. Tak szacunku nie zyskasz i nikt sie z tobą wiedzą dzielił nie będzie w trosce o ptaki. nie zadałeś sobie nawet trudu żeby przewertowac forum w poszukiwaniu odpowiedzi na Twoje pytania co z kolei swiadczy o lenistwie i braku szacunku do Forumowiczów. dziesiątki razy pisaliśmy tu że imprint nie jest ptakiem dla początkującego a robienie imprinta z HH to już kretynizm pierwszej wody. masz prawo tego nie wiedziec ale odpowiedzi na te pytania padały już tyle razy że nikomu już sie nie chce o tym pisac zwłaszcza że wątki te są w nieskończoność odświerzane przez ludzi Twojego pokroju. wiesz, jak na 27latka to z Twoich postów bije po oczach straszna nieodpowiedzialność którą mogę zrozumieć u 14 latka ale w Twoim wieku to już nie uchodzi brachu.
adam, iskra moze normalnie przejsc do forum,bo ktos udaje ze sie zna. A my wszyscy uczciwi chcemy pomuc mlodemu dajemy ciala,zamiast dac mu nr,tel do najblizszego kolegi ktury pokaze mu co z niego bedzie i sami wiemy ile kosztuje to male sokolnictwo=pozdrawiam wszystkich ww
wojtektkn pisze:adam, iskra moze normalnie przejsc do forum,bo ktos udaje ze sie zna. A my wszyscy uczciwi chcemy pomuc mlodemu dajemy ciala,zamiast dac mu nr,tel do najblizszego kolegi ktury pokaze mu co z niego bedzie i sami wiemy ile kosztuje to male sokolnictwo=pozdrawiam wszystkich ww
problem w tym czy sokolnik którego namiary dasz nie będzie miał o to pretensji. ja kilka razy dałem namiary na róznych sokolników i sam również chętnie pomagam ale wtedy gdy wyczuwam zdrowe i rozsądne podejscie. zresztą Wojtektkn, moim zdaniem 13 lat to chyba ciut za mało by wziąć na siebie taką odpowiedzialnośc jak własny ptak. nie uważasz?