Imprinting

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

Z chęcią bym pomogła ale jestem akurat komputerowym debilem. Nie chcę się porywać na coś czemu nie dałabym rady.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

iskra pisze:Z chęcią bym pomogła ale jestem akurat komputerowym debilem. Nie chcę się porywać na coś czemu nie dałabym rady.
w sensie do pisania postow i zakladania tematow
iskra
młodszy sokolnik

W sensie... że nie nie wiem co taki mod robi i jak.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

iskra pisze:W sensie... że nie nie wiem co taki mod robi i jak.
skasuje twojego posta jesli bedzie nie na temat
iskra
młodszy sokolnik

spoko, jeśli uważasz że dam radę
garbus2
Site Admin
Kontakt:

iskra pisze:spoko, jeśli uważasz że dam radę
do tej pory dajesz wiec co za problem pisac w innym dziale:)
haggard
sokolnik

OMG

Post autor: haggard »

TB pisze:pytam sie W JAKIM OKRESIE NAJCZESCIEJ DOSTAC MOAN MLODEGO HARRISA, ZAP mowil ze nalepsze 7-9 tyg(tzn. on takie miał)...
odpowiedziecie i bedzie spokoj...
próbowałem ignorować twoje posty ale nie da się. Sokolnictwo to nie żadna wiedza tajemna a sokolnicy nie odgradzają sie od wszystkich murem milczenia. poprostu na tą wiedzę należy sobie zasłużyc. po co komuś nowe ferrari i lekcje sportowej jazdy jeśli nie ma prawa jazdy i nie zna przepisów? zdobywanie wiedzy w sokolnictwie ma swoje etapy. najpierw trzeba wiedziec wszystko żeby swoim postępowaniem nie wpędzić ptaka do grobu, a potem pytac skąd go kupić, kiedy i w jakim wieku. z Twoich postów wyłania sie obraz skrajnej niewiedzy a z podejścia do sprawy obraz skrajnej ignorancji. Zacząłeś karierę na tym forum w najgorszy możliwy sposób. Tak szacunku nie zyskasz i nikt sie z tobą wiedzą dzielił nie będzie w trosce o ptaki. nie zadałeś sobie nawet trudu żeby przewertowac forum w poszukiwaniu odpowiedzi na Twoje pytania co z kolei swiadczy o lenistwie i braku szacunku do Forumowiczów. dziesiątki razy pisaliśmy tu że imprint nie jest ptakiem dla początkującego a robienie imprinta z HH to już kretynizm pierwszej wody. masz prawo tego nie wiedziec ale odpowiedzi na te pytania padały już tyle razy że nikomu już sie nie chce o tym pisac zwłaszcza że wątki te są w nieskończoność odświerzane przez ludzi Twojego pokroju. wiesz, jak na 27latka to z Twoich postów bije po oczach straszna nieodpowiedzialność którą mogę zrozumieć u 14 latka ale w Twoim wieku to już nie uchodzi brachu.
haggard
sokolnik

własnie zauważyłem zabawną rzecz :) TB twierdził że ma 27 lat a w rubryce wiek wpisał 13 :) coż za rażąca niekonsekwencja.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Dawid wiem z pewnego zrodla ze 27 lat to totalna sciema ... :) pytanie tylko czy po tym wszystki co tu napisal wiek nalezy uznac za czynnik lagodzacy...
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

adam, iskra moze normalnie przejsc do forum,bo ktos udaje ze sie zna. A my wszyscy uczciwi chcemy pomuc mlodemu dajemy ciala,zamiast dac mu nr,tel do najblizszego kolegi ktury pokaze mu co z niego bedzie i sami wiemy ile kosztuje to male sokolnictwo=pozdrawiam wszystkich ww
haggard
sokolnik

wojtektkn pisze:adam, iskra moze normalnie przejsc do forum,bo ktos udaje ze sie zna. A my wszyscy uczciwi chcemy pomuc mlodemu dajemy ciala,zamiast dac mu nr,tel do najblizszego kolegi ktury pokaze mu co z niego bedzie i sami wiemy ile kosztuje to male sokolnictwo=pozdrawiam wszystkich ww
problem w tym czy sokolnik którego namiary dasz nie będzie miał o to pretensji. ja kilka razy dałem namiary na róznych sokolników i sam również chętnie pomagam ale wtedy gdy wyczuwam zdrowe i rozsądne podejscie. zresztą Wojtektkn, moim zdaniem 13 lat to chyba ciut za mało by wziąć na siebie taką odpowiedzialnośc jak własny ptak. nie uważasz?
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

TB juz tu tyle namieszal,ze ptaki mozna nim straszyc :),mysle ze nas wkreca.
Animal
stażysta

Post autor: Animal »

TB ma 14 lat ;) Nie 27
polikarp
młodszy sokolnik

Post autor: polikarp »

Tak się zastanawiam. Kiedyś(dawno dawno temu oraz całkiem niedawno) nie słyszano o imprintingu, ale układano świetnie gniazdowniki. Chyba to to samo?
Krog
stażysta

Post autor: Krog »

Właśnie czytałem po raz któryś Dehnela i dokładnie o tym samym pomyślałem.
ODPOWIEDZ