Imprinting

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
żółtodziób
sympatyk

Post autor: żółtodziób »

garbus2 pisze:glupich pytan nawet swoim brakiem wiedzy nie nalezy tlumaczyc
nie zdążyłem jeszcze zeżreć wszystkich rozumów jednak proszę Cię TB nie zaśmiecaj forum
TB
młodszy sokolnik

Post autor: TB »

to gdzie mam uzyskac takie informacje!? szukałem w internecie i nic :mad:
żółtodziób
sympatyk

Post autor: żółtodziób »

Na tym forum jest dość dużo tylko niezła w tym rozpierducha i trudno odnaleźć. Więcej cierpliwosci
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Szkoda slow. Ile ty w ogole masz lat TB? Bo podejsciem do tematu poprostu mordujesz.

W odpowiedzi na twoje pytania mozna by ksiazki napisac, to nie glaskanie psa ani walenie konia, temat jest bardzo bardzo rozlegly. A ty oczekujesz recept jak na szrlotke. Nie starcza zycia jednego czlowieka zeby ogarnac chociaz czesc tematyki, dlatego jesli masz lont przy dupie to za cholere nie odnajdziesz sie w sokolnictwie.
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 6:35 pm przez Nisus, łącznie zmieniany 1 raz.
TB
młodszy sokolnik

ile razy, powiem tyle razy mnie skrytykujesz....zero tolerancji...juz sie nie odzywam, ale nadal mnie atakujesz...

a poza tym 27lat..
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

OMG. Z mojej strony Koniec. Nie spodziewalem sie takiej dysproporcji.

Milej zabawy chlopaki :) Takiego okazu dawno nie bylo.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Do działu HUMOR umarłem hahahah :mrgreen:
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

i ja umieram - pytanie na PW - kiedy się klują mlode harrisy
odp 34-36 dni od złożenia jaj :P ale odpowiedz nie usatysfakcjonowala pytajacego :mrgreen:
ZaP
sokolnik
Kontakt:

.
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 7:26 pm przez ZaP, łącznie zmieniany 1 raz.
TB
młodszy sokolnik

smiac sie z kogos umie kazdy głupi...ale odpowiedziec na łatwe pytanie, ktorego nie ma na forum, to juz trudno...dla mnie jest to troche załosne...
ZaP
sokolnik
Kontakt:

na debilne pytania nie mam zamiaru odpowiadac - odpowiedzi jest co najmniej tysiac tutaj
www.google.pl
ZaP
PS -0 nalezy tez sie zastanowc nad tym co sie pisze bo nie tylko mnie zaczyna to irytowac...
TB
młodszy sokolnik

no to powiedz, jakie hasło mam wpisać, zeby wyskoczyła odpowiedz na moje pytanie - kiedy składa jaj samica harrisa?(wiadomo, ze jest to zróżnicowane)...moze Biologia Myszołowca? Kiedy składa jaja samica jastrzebia harrisa? Biologia jastrzebia harrisa?
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Jakbys przewertowal forum od deski do deski bys wiedzial, ze Harrisy jako wyjatek potrafia miec legi w roznych porach roku ( w niewoli). To po pierwsze. Po drugie w obrebie kazdgo gatunku istnieje pewna ''strefa buforowa'' tj. okres w ktorym przedstawieciele danego gatunku przystepuja do legow. Czasami zdarza sie tak ze samiec jest juz gotowy a samica nie czuje wciaz miety( i na odwrot) a to wszystko w obrebie tego samego gatunku. W profesjonalnych hodowlach np wedrowne potrafia miec legi przez ponad miesiac poczynajac od 1 do ostatniego jajka (do tego nalezy jeszcze uwzglednic powielanie u ptakow legow). Harris to gatunke dzielacy sie na kilka podgatunkow zamieszkujacyh ogromny obszar. To tez ma (podobnie jak w przypadku innych gatunkow) wplyw na cykl rozrodczy. Malo tego przedstawiciele tego samego gatunku wystepujacy na tym samym terenie potrafia odbywac legi w pewnym rozproszeniu czasowym (chocby przyklad azjatyckich podgatunkow rarogow).
Jak sam widzisz pytanie ktore zadales jest zwyczajnie glupie i kazda osobe regularnie odwiedzajaca to forum smieszy.
Poza tym dochodzi do tego twoje tlumaczenie ze nigdzie nie ma informacji.
Jakbys na prawde szukal to znalazlbys mnostwo informacji. tobie sie zwyczajnie nie chce dzialac a co gorsza myslec.
Na koniec dodam ze Administrator tego forum zamieszczal jakis czas temu zdjecia swiezo wyklutego Harrisa...
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 7:37 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

składa jak jest dojrzała do składania jaj.
a TY albo za duzo pijesz albo wszystkich tu wkręcasz...
acha i skłąda między godziną 0.00 a 23,59
no i jescze od stycznia do grudnia zalezy gdzie ma gniazdo !!
ZaP
TB
młodszy sokolnik

ale chodzi mi, kiedy u Ciebie składa samica jaja?! I tak zreguły, kiedy mozna kupic małego Harrisa?! Koniec lipca, czerwca!? Chodzi mi jak jest u ciebie!
ODPOWIEDZ