Zdjecia.

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
kapral
stażysta

Post autor: kapral »

a czy ma to jakieś znaczenie? ptaka nabyłem żeby z nim polować a nie hodować ma robić pokot i nie uciec tam skąd pochodzi:) białozora w nim raczej niema:)
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Wlasnie o to chodzi, ze dla 99% osob nie ma to zadnego znaczenia.
Nie chce sie sprzeczac, klocic, udowadiac komus, ze nie ma racji.
Forum sluzy do dzielenia sie informacjami i przekazywania ich dalej.
Jak ktos jest zadwolony z ptaka z ktorym lata to juz polowa sukcesu.
Wiecej nie napisze, zeby nie powododac napiec. Wiem jak tego typu podwazanie czystosci konczylo sie na innych forach...
Ostatnio zmieniony ndz lip 05, 2009 12:27 pm przez JoHn DuMbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Nowy model przenosnej budki.

Obrazek
wojtektkn
młodszy sokolnik

Post autor: wojtektkn »

Zaczynają sie pościgi za wszystkim co się rusza:) Za tydzień na rękawice.
Ostatnio zmieniony wt cze 08, 2010 9:40 am przez wojtektkn, łącznie zmieniany 1 raz.
kapral
stażysta

Post autor: kapral »

Prezent dla miłośników zawartości cukru w cukrze :mrgreen: To rodzice tych ptaków i na pewno nie są to pustułki :mrgreen: Autorem zdjęcia jest Marcin Sz.
Załączniki
IMG_8658.JPG
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

Falco naumanni??
JoHn DuMbaR
sokolnik

Margon rozumiem ze to zart jakis?
Margon
stażysta

Post autor: Margon »

Na to wyglada przecież :mrgreen:

żart i żeby nikt się nie obraził
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

szczerze mówiąc ta pare rarogów a zwłaszcza samiec mocno przypominają kilka gyrsakerów które widziałem. samiec jest wręcz indentyczny z jednym 50/50 którego widzialem. nie twierdzę że ptaki nie są czystymi rarogami ale jeśli nim i są to wyglądają bardzo nietypowo. jak już JD napisał taki rysunek na plecach to raczej domena gyr sakera.Mój świętej pamięci samiec-hybryd od Kundery (3/4saker, 1/4 gyr) miał identyczne plecy w drugim piórze. rysunek na sterówkach też jest bardzo bialozorowy. jeśli to czyste rarogi to wyjątkowo ciekawe i co tu dużo mówić... ładne ptaki :)
JoHn DuMbaR
sokolnik

Dawid obaj siedzimy po uszy w tak zwanym ''klubie sakera'' jak widze. Tematu nie warto juz przeciagac bo to chyba troche top secret poza tym zawsze mozna komus na odcisk nadepnac ;). Ja do kolegow sokolnikow nic nie mam a Pana Krzyska po kilku pw nawet zaczynam lubiec :). Fotki wyslalem do ekspertyzy na daleki wschod zobaczymy czy da sie na ich podstawie jednoznacznie stwiedzic ze to jednak nie czyste milvipes, jesli nawet sie nie da...to niczego to nie zmienia. Hodowcy bawia sie w Boga i o dziwi w tej branzy niezle im to wychodzi. Dobrze ze nikt nie napisal ze to altaye bo wtedy demaskacja bylaby juz banalna :)

2 fotki z przodu i z tylu hybrydy o ludzaco podobnym odcieniu plaszcza, poszla do Shake'ow jako altay
Załączniki
hybryda.jpg
hybryda1.jpg
Animal
stażysta

Post autor: Animal »

Haggard zamieść jeszcze jakieś zdjęcia swoich gyrsakerów bo są główną atrakcją tego działu ;)
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

pepik - urodzony 23.05.2009 dzisiaj 06.07 wazy :) no ile ?? 1013 na pusto taki maly samczyk Altay Saker :)
Załączniki
SH106303.JPG
SH106302.JPG
SH106301.JPG
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Powiem ci Zap ze masz strasznie dziwne te Autaje, identycznie ubarwionego ptaka przywiozlem kiedys od Slobody z pod Bratyslawy. Co prawda wazyl 680g, ale mial tak wielka glowe ze, musialem mu zakladac kaptur od samicy :D Moze caly autaj poszedl mu w dekiel. Pewnie jak by mu dac jakas cycata bialozorke do woliery to moze dzieciaczki by wyszly w tym stylu, ale niestety spalil sie na slupie i tego nigdy sie nie dowiemy.
Awatar użytkownika
Slawomir
początkujący

Post autor: Slawomir »

ZaP pisze:pepik - urodzony 23.05.2009 dzisiaj 06.07 wazy :) no ile ?? 1013 na pusto taki maly samczyk Altay Saker :)
Ja bym raczej powiedzial ze to Falco cherrug milvipes .Altajcow ktorych ja widzialem sa owiele ciemniejsze.
Załączniki
20080723.jpg
568.jpg
333.jpg
3332.jpg
Ostatnio zmieniony pn lip 06, 2009 8:46 pm przez Slawomir, łącznie zmieniany 1 raz.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

hmm ja tam wiem swoje :) i przekauzje tylko swoje PEWNE informacje a czy ktos wierzy czy nie .. cóż jego sprawa. MOje są z linii przywiezionej przez armie czechosłowacką z dawnego ZSRR :)...
ZaP
ODPOWIEDZ