Zdjecia.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
DNA w wypadku G/S nigdy nie da 100% pewnosci. Polowa Niemieckich Bialozorow byla robiona na zasadzie samiec g/s X gyr i tak coraz bardziej zwiekszajac proporcje bialozora w hybrydzie, przy takim ukladzie wykrycie ze ptaka ma w sobie cos jeszcze jest praktycznie niemozliwe. Co do tego ptaka rozumiem ze to nie jest 1 pioro
, co nie zmienia niczego, bo takch rarogow dziko zyjacych w Europie nie ma
. Ciekaw jestem skad u nas taki ptak jak wygladaja rodzice ile wazy etc. Jesli w papierach ma milvipes to jakas szansa jest...bliska 0 ale jednak. Masz inne fotki? Koncowki ogona sa czysto biale? To bardzo czesta cecha hybrydow robionych z bialozorem, normalnie rarogi maja kilka odcieni ciemnejsze. Bylo kiedys o tym na IFF.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Mam pytanie bardzo ważne ,którego ptaka masz na myśli? Z którego zdjęcia? Pozdrawiam....JoHn DuMbaR pisze:DNA w wypadku G/S nigdy nie da 100% pewnosci. Polowa Niemieckich Bialozorow byla robiona na zasadzie samiec g/s X gyr i tak coraz bardziej zwiekszajac proporcje bialozora w hybrydzie, przy takim ukladzie wykrycie ze ptaka ma w sobie cos jeszcze jest praktycznie niemozliwe. Co do tego ptaka rozumiem ze to nie jest 1 pioro, co nie zmienia niczego, bo takch rarogow dziko zyjacych w Europie nie ma
. Ciekaw jestem skad u nas taki ptak jak wygladaja rodzice ile wazy etc. Jesli w papierach ma milvipes to jakas szansa jest...bliska 0 ale jednak. Masz inne fotki? Koncowki ogona sa czysto biale? To bardzo czesta cecha hybrydow robionych z bialozorem, normalnie rarogi maja kilka odcieni ciemnejsze. Bylo kiedys o tym na IFF.
-
JoHn DuMbaR
- sokolnik
Kapral istnieje ogromna szansa ze te ptaki nie sa czyste.
Rarogi w pierwszym piorze sa albo na plaszczu jednolicie ubarwione bez jakaichkolwiek plam albo maja plecy nieco nakrapiane (kropki), takie "paski" jak u tego ptaka to cecha dla rarogow bardzo nietypowa, za to niezwykle typowa u wszelkch bialozorow i ich hybryd.
Pozdrawiam.
Dodaje 2 zalaczniki ptakow sprzedanych w Anglii przez szanujacych sie duzych hodowcow jako altay, oba ptaki to hybrydy...Ptak z fotki kaprala wyglada nieco podobnie. Nie twierde, ze to musi byc hybryd. Nie jestem w tym temacie guru. Powtarzam tylko to co mowia eksperci. Ten ptak moze miec w sobie 1/4 lub mniej bialozora.