Przeglądając galerie na www.ptaki-polski.pl od razu przykuło to zdjęcie moją uwagę, lecz komentarze bardzo mnie zdziwiły. wiedziałem że niektórzy ornitolodzy nie przepadają za sokolnictwem ale żeby do tego stopnia??
http://ptaki-polski.pl/galeria.php?kate ... utor=0#pow
Stosunek do sokolnictwa
Mają ludziska prawo do własnego zdania. A zdjęcie. Cóż, niesmaczne i w ogóle do dupy. Głowy sokoła nie widać, perspektywa jakby fotografa kolany bolały i bał się zająć właściwą pozycję do zdjęcia, bażant zaraz umrze ale póki co strasznie się boi. Fatalnie. Jakość techniczna to nie wszystko. Liczy się wyraz, wrażenie.
Szkoda gadac, najwiecej do powiedzenia maja zwykle ludzie nie zwiazani z tematem. Ostatnio rozmawialem z takim kolesiem co uwazal ze, trzeba loty w kosmos zakazac bo jak te "diskawery" leca w gore to robia dziure w powloce ozonowej i dlatego tak mocno teraz pada. Cymbalow nie brakuje, oczy-wiscie maja prawo do wlanego zdania, tak samo jak burek do ujadania na lancuchu.
- Nowogrodzki
- sokolnik
- Kontakt:
Też tak to widzę.polikarp pisze:A zdjęcie. Cóż, niesmaczne i w ogóle do dupy.
Każdy ma prawo do własnego zdania...byleby było zgodne z moim?.Nisus pisze:Cymbalow nie brakuje, oczy-wiscie maja prawo do wlanego zdania, tak samo jak burek do ujadania na lancuchu.
No i wszystko jasne.kaja pisze:i co im do szczescia potrzeba.
A ja to ujmę inaczej. Sokolnictwo to jedna z form wykorzystywania zwierząt do potrzeb człowieka. Mi też niekoniecznie muszą się podobać wyścigi konne. Wędzidło w pysku, kilkadziesiąt kilo na grzbiecie, ślady bata na zadzie to chyba nie jest marzenie konia. Chart na 4 piętrze w bloku w 2 pokojach z kuchnią to też daleko od psiego szczęścia. I dlatego nie dziwią mnie krytyczne uwagi. Jasne, że mnie irytują głupawe zarzuty oparte na mitach, ale .... jak zwykle, życie nie jest czarno-białe.