Warszawscy sokolnicy
Warszawscy sokolnicy
Witam,
Interesuje się od paru lat sokolnictwem tzn. od momentu wstąpienia do PZŁ. Jednak w moim kole nie ma sokolników. Dlatego poprzez to forum szukam kontaktów do osób z okolic Warszawy które w zamian za pomoc przy swoich ptakach pokarzą mi podstawy sokolnictwa i ewentualnie pomogą w założeniu własnej woliery w przyszłości.
Z góry dziękuje.
Interesuje się od paru lat sokolnictwem tzn. od momentu wstąpienia do PZŁ. Jednak w moim kole nie ma sokolników. Dlatego poprzez to forum szukam kontaktów do osób z okolic Warszawy które w zamian za pomoc przy swoich ptakach pokarzą mi podstawy sokolnictwa i ewentualnie pomogą w założeniu własnej woliery w przyszłości.
Z góry dziękuje.
wyczuwam jakąś antypatię do pana Grzegorza... jęśli chcesz się nauczyć sokolnictwa to proponuję kolegę Dzika lub Jacka Smoczyńskiego. przy tym drugim dowiesz sie też sporo na temat układania psów podsokolichZaP pisze:w warszawie masz "najstarszego Polskiego zawodowego sokolnika"![]()
Jak byś chciał zobaczyć ptaki niedaleko od Stolicy to ZaPraszam
ZaP
no fakt. zapomniałem o Jarkujarek pisze:Jeśli 80 km to dla Ciebie "okolica" to zapraszam do mniekochelet pisze:szukam kontaktów do osób z okolic Warszawy
Pytanko
Nawiązując do pytania kolegi - również szukam Sokolnika z Okolic Warszawy (najchętniej zachodnia strona np. okolice Pruszkowa)
Chciałbym zobaczyć jak wygląda trening takich ptaków - szczególnie Sokołów
Dodam, że jestem totalnym laikiem, a moje jedyne doświadczenia z ptakami, to papużki nierozłączki
Ma to być również niespodzianka dla mojej żony, która odkąd pamiętam marzyła, żeby taki ptak wystartował, lub wylądował na jej ręce, (jeśli to oczywiście możliwe).
Chciałbym zobaczyć jak wygląda trening takich ptaków - szczególnie Sokołów
Dodam, że jestem totalnym laikiem, a moje jedyne doświadczenia z ptakami, to papużki nierozłączki
Ma to być również niespodzianka dla mojej żony, która odkąd pamiętam marzyła, żeby taki ptak wystartował, lub wylądował na jej ręce, (jeśli to oczywiście możliwe).
-
wojtekpluta92
- pisklę