Łowy 2007

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

Łowy 2007

Post autor: PAKO »

Czego oczekujemy?
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

Jak powinny wyglądać Łowy?Jak powinny być zorganizowane? Co na ten temat sądzicie?
Awatar użytkownika
Marcin
młodszy sokolnik

Re: Łowy 2007

Post autor: Marcin »

PAKO pisze:Czego oczekujemy?
Jak zwykle: miłej atmosfery, ładnej pogody i bogatych łowisk.
No i oczywiście widowiskowych lotów.
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

Łowy 7-11 listopada 2007r.Busko Zdrój.Powtórka z ubiegłego roku. :!:
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

jako nieczlonek gniazda mam szanse sie tam pojawić czy nie?
ZaP
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

Na Łowach są sokolnicy i sympatycy ,jako osoby towarzyszace.Zasadą jest że sokolnik zaprasza daną Osobę biorąc za Nią odpowiedzialność. Chodzi tu o pewne niedżentelmeńskie zachowania w latach ubiegłych. Więc pewnie możesz się pojawić.Więcej w tej sprawie wie Zarzad Gniazda Sokolników.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

ja tam nie lubie sie narzucac - tk sobie spytalem, kilku znajomych jedzie ale ... chcialem nie tylko z rozmów telefonicznych poznac kilka osób i pogadac o hodowli jako że juz 3 pary mam a do przyszłego sezonu może jescze 2 pary sów przybęda ...
ZaP
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

To nie jest narzucanie, zaproszenie dostaja członkowie Klubu, ale o ile mi wiadomo dopuszcza się członkowstwo w klubie Sympatyków. Mamy wolność w podejmowaniu decyzji, ale warto czasem spotkać się w szerszym gronie aby wymienić poglady.
andrzejek
stażysta

Post autor: andrzejek »

...
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 8:56 pm przez andrzejek, łącznie zmieniany 1 raz.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

no to pojechales - powiem krótko, bo jak widze do mnie to było !! nie życze sobie kolego nazywania mnie nieudacznikiem - a jak zapewne wiesz od kilkunastu lat w tym kraju jest wolnośc słowa, wiary i wyboru. !@#$%^ Cie za przeproszeniem obchodzi a juz tym bardziej nie masz bladego pojęcia czemu nie jestem członkiem PZŁ lub członkiem Gniazga Sokolników. Jesli chodzi o fora ekologiczne to polecam tematy związane z kłusownitwem i chciałbym Ciebie o WSZECHWIEDZĄCY zobaczyć w akcji ściagania pułapek gołebiarzom ipodobnych akcjach - a tak sie składa, że co zimę wraca dzieki mnie kilkadziesiąt gołebiarzy do natury i kilkaset co najmnije nie ginie. Następnym razem zanim kogoś obrazisz pomyśl nieco - a co do trzymacza ptaków to chętnie zobaczyłbym Twoje ptaki i Twoją chodowlę oraz efekty i możliwości Twoich ptaków... bo ja mimo, że w temacie jestem 3 lata to nie uwazam żebym w czymkolwiek ustępowal Tobie ... a wnosząc po tonie i elokwencji w wileu dziedzinach jeszce długa droga przed Tobą.
Moj post jest skierowany TYLKO i wyłacznie do Pana Andrzeja Fijałkowskiego w związku z obraźliwym i chamskim tonem jego wypowiedzi odnoszącej się do mojej osoby !!
Piotr Zadworny
PS - jeśli chodzi o zjazdy to ciekaw jestem czy wiesz co to jest Komitet Ochrony Orłów czy program ochrony bielika, lub badania nad populajcą gołebiarza i orlika krzykliwego - pewnie nie bo jesteś taki napuszony i wszechwiedzacy... a tak sie składa, ze oprócz członkowstwa w JEDNYM towarzystwie przyrodniczym biorę czynny udział w w/w programach (miedzy innymi sympozja oraz warsztaty z prowadzącymi badania, osobami odpowiedzialnymi z ramienia ministerstwa środowiska i Lasów Państwowych) oraz programie ochrony pustułki... to tylko skrót ale może jak byś porozmawiał z takimi ludźmi z jakimi ja mam przyjemność rozmawiać zmieniłbyś zdanie o innych....
Ostatnio zmieniony śr paź 10, 2007 3:30 pm przez ZaP, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

Uważam że nie powinniśmy się nawzajem obrażać a miejsce w Sokolnictwie jest dla każdego.Jedni uprawiają sokolnictwo aktywne inni "stacjonarne" ale łączy NAS ta sama pasja PTAKI. Ja jestem ekoidiota i nie przeszkadza mi to w działalności sokolniczej. Koledzy ornitolodzy nie zgadzają się ze mną w sprawach układania ptaków ale w sprawach ich ochrony korzystają z mojego doświadczenia.Szanujemy swoje rację.Pozdrawiam Czupurków.
andrzejek
stażysta

Post autor: andrzejek »

...
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 8:55 pm przez andrzejek, łącznie zmieniany 1 raz.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

Moze żeby nieco ostudzić atmosfere zacytuję fragment komunikatu umieszczonego dziś na stronie Gniazda:

1.Udział w Łowach wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu udziału Zarządowi Gniazda - do dnia 3 listopada br ( telefonicznie, e-mail lub SMS – liczba osób, liczba i gat. ptaków ). Osoby przyjeżdżające bez zgłoszenia nie będą brały udziału w imprezie.

2.Otwarty udział w Łowach mają wyłącznie członkowie i kandydaci Gniazda z osobami towarzyszącymi oraz osoby zaproszone przez Zarząd. Pozostałe osoby – wyłącznie po uzgodnieniu z Zarządem Gniazda i zgłoszeniu udziału.

(...)

5.Polować mogą wyłącznie sokolnicy którzy posiadają uprawnienia sokolnicze oraz zezwolenie ministra środowiska na polowanie z ptakami łowczymi.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

i wszystko jasne :)
miłej zabawy :mrgreen:
ZaP
Awatar użytkownika
PAKO
SOKOLNICZY

Ponawiam apel z ubiegłego roku o zabranie na Łowy filmów i zdjęc w formie elektronicznej.
Jeden z wieczorów poświęcimy na ogladanie sokolniczych filmów. Może ma ktoś jakis film lub reportarz , który warty jest pokazania?Proszę o kontakt w czysto technicznych uzgodnieniach.[shadow=darkred][/shadow][/b]
ODPOWIEDZ