Warsztaty sokolnicze w Tucholi

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

hmm moze - a latają w tandemie i w sumie chyba będa już przygotowane bo od 28.02 idą do pracy. Przecież Ty też masz chyba harrisa :)
ZaP
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

ZAP zabieraj parke i pokaz co hariisy potrafią ,w przyszlosci wiecęj osób przekona sie do tych inteligentnych ptaków ,gdybym mial blizej nie zastanawial bym sie nawet przez chwilke.Odczówam ze coś się czaisz prędzej,czy pózniej Ci ktorych fascynuje ta pasja bedą latac z tymi i innymi ptakami.Wiadomo ze jesli chodzi o polowanie to inna baja.Do uslyszenia.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

niestety jeszcze nie mam ale się przymierzam do zakupu paryw tym roku bo sypnęło dzikim królikiem u mnie :wink:
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

Rarog1 napisz do mnie na gg 148581 jak najszybciej jeśli jesteś zainteresowany jazdą z warszawy do tucholi samochodem :mrgreen:
Pozdrawiam.
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Haggard gdzies niedaleko Ciebie niejaki Arek mieszka on by wiedzial gdzie szukac moze sie z nim skontaktuj. Do uslyszenia :wink:
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

powiedzmy :mrgreen:
MarHel
sympatyk

Post autor: MarHel »

Czy mógłby ktoś przywieźć do Tucholi książkę TRAINING BIRDS OF PREY? Kupię! Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Jastrząb
młodszy sokolnik

Post autor: Jastrząb »

równie dobrze mozesz ją kupic w sklepiku Adama
MarHel
sympatyk

Post autor: MarHel »

Poprostu doszedłem do wniosku, że mogę odebrać osobiście a nie płacić i czekać w przypadku wysyłki pocztą. Jeżeli Adam będzie na spotkaniu to kein Problem!
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Witam
czy już wszyscy chętni się zgłosili? Zamawiam "michę" i muszę wiedzieć ile porcji mam przygotować. Brak zgłoszenia grozi odcięciem od "michy" i ślinotokiem :grin:
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Spotkanie w Tucholi się odbyło, dziękujemy naszym gościom za przybycie. Pan Henryk Mąka przedstawił zagadnienia związane z rozmnażaniem sokołów wędrownych i restytucją tego gatunku w Polsce ( miał temat restytucji przedstawić Sławek Sielicki, ale Pan Henryk go ubiegł, co zostało przyjęte ze zrozumieniem :-) ). Janusz Sielicki przedstawił zebranym "niusy" z światowego sokolnictwa i działalności IAF. Nina przedstawiła prezentację dotyczącą preferencji pokarmowych ptaków drapieżnych na terenie Wigierskiego Parku Narodowego na podstawie badań prowadzonych przez Panią Dorotę Zawadzką. Maciek Nowogrodzki opowiedział o wykorzystaniu ptaków drapieżnych do ochrony sadów i plantacji. W terenie chcieliśmy przedstawić zastosowanie urządzenia do szybkiej "włóczki", jako elementu treningu ptaków. Jak to zwykle bywa, w trakcie przygotowań wszystko "grało", tego dnia trochę gorzej. Mam jednak nadzieję, że idea wykorzystania tego urządzenia do treningu ptaków została przez nas przedstawiona skutecznie. Później mieliśmy okazję podziwiać ptaki w locie w trakcie treningu. Jak zwykle "Iwan" zrobił duże wrażenie. Bigos dorównywał smakowitością zeszłorocznemu bigosowi (proszę nie mylić, to nie był ten sam). Wieczorem jeszcze spotkanie "kameralne", na tyle interesujące, że spóźniliśmy się na kolację. Kolacja, myślę, godna gościnności Tucholi. Jeszcze raz dziękujemy za wizytę i zapraszamy do Tucholi.
http://zakonsokolnikow.com.pl/news.php
Załączniki
Spotkanie w obwodzie
Spotkanie w obwodzie
ODPOWIEDZ