Warsztaty sokolnicze w Tucholi

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

iskra pisze:No chyba pod kątem wszystkich studentów :twisted:
zapominasz że warsztaty organizuje Zakon i nic dziwnego że priorytetem dla Profesora jest to żeby młodzi sokolnicy z Tucholskiej sekcji mogli być w tym czasie na miejscu. wszystkich nie da sie niestety zadowolić.
Carmilla
sympatyk
Kontakt:

Post autor: Carmilla »

No i jeszcze do tego ja wiem już, że przyjechać nie będę mogła, bo mój pies wreszcie załapał się na operację, akurat 6 lutego, więc później będę musiała z nim siedzieć w domu :( Kolejne opuszczone warsztaty, jak tak dalej pójdzie to chyba nigdy nie uda mi się przyjechać :(
haggard
sokolnik

jeśli temin wypadłby w tygodniu przeciw będą studenci dzienni, jeśli w weekend to pretensje będą mieli zaoczni. druga połowa lutego to już czas kiedy wiele ptaków będzie odstawiona do pierzenia. wybacz ale bez wyjścia z kilkoma ptakami w teren całe warsztaty dużo stracą na atrakcyjności.
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

a studenci dzienno-zaoczni musza wpasc na wakacje, bo i ferii nie mamy nawet ;)
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

Jest na to jedna rada koledzy:)
Organizować częściej takie spotkania :wink:
haggard
sokolnik

i to jest słuszna koncepcja :)
MarHel
sympatyk

Post autor: MarHel »

Tak czy siak, raczej będę:) Będzie to moje pierwsze sokolnicze spotkanie i mam nadzieje, że dużo się tam dowiem, nauczę. O której zaczynają się te warsztaty?
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nowogrodzki »

Zaproszenie

Zarząd Polskiego Zakonu Sokolników uprzejmie informuje, że dnia 07 lutego 2009 roku o godzinie 09:00 w Zespole Szkół Leśnych ( w sali nr. 17 ) odbędzie się Walne Zebranie członków TMPDiS-PZS. Planowany przebieg zebrania:

I. Część przeznaczona dla członków stowarzyszenia ( godzina 9.00-10.45)
II. Część otwarta z udziałem zaproszonych Gości ( od godziny 11.00, aula szkolna):
1. W trakcie tej części spotkania zostaną zaprezentowane referaty i prezentacje.
III. Wyjście w teren (14.15-16.45) ( loty do latawca, wabidła i rękawicy)
IV. Powrót do szkoły (17.00-wg potrzeb)
1. Sprawy różne.
2. Dyskusja i wnioski.
3. Zakończenie obrad.

Harmonogram spotkania może ulec zmianie np. stan pogody uniemożliwiający loty ptaków.
Oczekujemy zgłoszenia przyjazdu do 1 lutego 2009 r. W zgłoszeniu prosimy podać liczbę osób. Jeśli Państwo planują przyjechać z ptakiem prosimy podać liczbę i gatunek. Będzie można polatać do latawca lub zademonstrować inne możliwości Waszych pupili. Zapraszamy do wzięcia czynnego udziału w części referatowej - oczekujemy zgłoszenia tytułu referatu lub prezentacji. Istnieje możliwość skorzystania z noclegu w internacie ZSL ( cena 25 zł. ).Jeżeli mamy zjeść wspólną kolację to organizatorzy musza znać liczbę uczestników spotkania, dla tego bardzo prosimy o wcześniejsze zgłoszenia pobytu i zapotrzebowania na nocleg i kolację.

Adres kontaktowy: Zespół Szkół Leśnych w Tucholi. Ul. Nowodworskiego 9. 89-500 Tuchola.
Mail: lanner1@wp.pl

Serdecznie zapraszamy
CHWAL ĆWIK
Za Zarząd

Mariusz Nowogrodzki
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

iskra pisze:Organizować częściej takie spotkania
Proszę mi wierzyć, że nie łatwo dziś znaleźć dobry termin dla wszystkich. Tak się składa, że corocznie mamy Walne Zebranie Zakonu w lutym. Warsztaty organizujemy w tym samym terminie, bo mamy nadzieję ,że w jednym miejscu i czasie spotkają się sokolnicy szkolni, zakonowi i goście. W okresie pierzeniowo-rozrodczym brak by było części ptaków(a co to za spotkanie bez ptasiorów). Tak się składa, że większość forumowiczów to młodzi ludzie w wieku szkolnym i studenckim, a w lutym sesja.
Mam jednak nadzieję, że znajdziecie jakoś czas i spotkamy się w Tucholi. Proszę o jednak o zgłoszenia, bo muszę zaplanować ile bigosu mamy przygotować :grin:
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

No niestety,
i stało się, egzamin w terminie:(

Życzę zatem kolegom i koleżankom pozytywnej atmosfery na spotkaniu :smile:
Mam znów cichą nadzieję że za rok się uda, a puki co... Profesorze... wychodzi na to że spotkamy się za niedługo w Czempiniu (na walnym Gniazda):)
Pozdrawiam
Chwal Ćwik
rarog1
stażysta

Post autor: rarog1 »

iskra pisze:No niestety,
i stało się, egzamin w terminie:(
szkoda, bo myślałem że będę miał z kim jechać z w-awy pkp.pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Koszty kolacji ok 10 zł + nocleg 25 zł.
Oczekuję deklaracji: nocujecie, przygotować kolację, którą razem zjemy czy jesteście samowystarczalni?
Piszcie na mój adres poczty.
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

a co z tymi co tylko jasełka robią ?? też mogą przyjechać np z puchaczami ??
ZaP
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

ZaP pisze:a co z tymi co tylko jasełka robią ??
Zaproszenie jest skierowane do sokolników -przyszłych także. Sokolnikom też zdarza się robić pokazy. Zakładamy, że docelowo ptaki powinny polować, tym samym opiekunowie tych ptaków też. Oczywiście nie wszyscy posiadają jeszcze uprawnienia, ale nie zmienia to faktu, że docelowo chcą być sokolnikami.
Podsumowując- zapraszamy wszystkich, którzy chcą być lub są sokolnikami. Sympatyków sokolnictwa także.
ZaP pisze:też mogą przyjechać np z puchaczami ??
Puchacze lepiej niech pozostaną w domu, zapraszamy z sokołem albo jastrzębiem.
haggard
sokolnik

albo Harrisy Zap przywieź bo zdaje się że nikogo z harrisem nie będzie a sam chętnie zobaczyłbym je podczas treningu bo nie mialem zbyt wielu okazji :) młodzi adepci z Tucholi pewnie tez chętnie by zobaczyli jak latają bo to całkiem inna gałąź sokolnictwa niz to co robia na codzień
ODPOWIEDZ