Czy mozna posiadać ptaka bez uprawnień?

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

Krysia to ściemniara. weż na nia poprawkę. strona wystartuje najwcześniej za dwa tygodnie. lepiej pofatygować się osobiście. podobno w promocji przy zakupie pary jastrzębi druga jest za pół ceny i dorzucają gadżety tzn. kubek, długopis i pończochy samonośne
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

Ściemniara?? To czemu ja się o tym dopiero teraz dowiaduję? Powiedziała mi, że do pary jastrzębi może mi dorzucić koszyk kurczaków, a jak zamówię hurtowo, to może jeszcze paletkę jajek. No i ja głupi zamówiłem 18 par... :neutral: Kto to teraz ode mnie weźmie.......???
rarog1
stażysta

Post autor: rarog1 »

podobno w promocji przy zakupie pary jastrzębi druga jest za pół ceny i dorzucają gadżety tzn. kubek, długopis i pończochy samonośne
ja słyszałem że dodają jeszcze sztanajze i giertownice, a na zime dla młody jastrzębi kierpce góralskie
Awatar użytkownika
przemek
stażysta

Post autor: przemek »

a ja od nich zamowiem 4 mlode w poniedziaek, a wczoraj kurier już byl. I tak jak zamówilem wszystkie z przytuningowanymi, tytanowymi szponami i polakierowanymi piórami, żeby mogly w deszczu latać :mrgreen:
a z katalogu gadżetów wybralem sobie koryto do mięsa i samokrecoce sie wabidlo :shock:
Pelen profesjonalizm, plecam!!!
Awatar użytkownika
Młodzik
sympatyk

Post autor: Młodzik »

Czy mógłby mi ktoś podać cenę młodego jastrzębia gołębiarza?
ZaP
sokolnik
Kontakt:

Post autor: ZaP »

tanio jak barszcz
tysiącpięćsetstodziewięćset
zadzon na infolinie to CI podadzą a jak przedpłata to potem duzo taniej
ZaP
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Post autor: garbus2 »

okrutni jesteście ale nie sposób się oprzeć - rozumiem i dlatego nie kasuje:) A swoją drogą aż wstyd ze z tak pieknego studenckiego miasta takie pytania padają... :(
Awatar użytkownika
Nisus
sokolnik
Kontakt:

Post autor: Nisus »

Co chcecie od Krysi, ona ma swoja polityke handlowa, popatrzcie jaki wypas dostal Przemek, a placil tylko za jednego bez upgradow. A wystarczylo okazac jej troche milosci, zreszta przydomek Dziurawa otrzymala dziwnym trafem niedlugo po tym jak Przemo odebral dostawe.

Obecnie w promocji mikro kloaczne zmieniarki dvd, promocja dla lataczy, mozesz cieszysc sie swoja ulubiona muzyka rowniez w polu! Kazda zlowiona nuta jest tak samo cenna jak gruby bazant. W zestawie ladowarka samochodowa.

Dobra Mlodzik wydajesz sie byc odpowiedzialna osoba, sprzedam ci w promocji zestaw Starter GOSXL. W sklad wchodzi jastrzab samiec, oraz abonament na karme z mojej hurtowni. Jastrzebia puszcze ci za symboliczna zlotowke, ale bedziesz musial brac odemnie kurczaki przez rok. Kurczaki w cenie tona za 100 zl. Na jeden sezon 2 tony powinny starczyc. Jak sie zdecydujesz to daj znac, podam ci moja komorke.
iskra
młodszy sokolnik

Post autor: iskra »

Popłakałam się ze śmiechu...
oj...
:twisted:
Awatar użytkownika
Młodzik
sympatyk

Chciałbym ale ja dopiero chcę się przygotować na ptaka.
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Młodzik pisze:Chciałbym ale ja dopiero chcę się przygotować na ptaka.
No wiec dobrze po raz kolejny:

- jakie pytanie taka odpowiedź i nie dziw się za dostajesz takie a nie inne
- zanim zadasz pytanie poczytaj, poszukaj i pomysl tymbardziej jesli o temacie nie masz ZIELONEGO POJECIA - moze warto w jakąś książkę zainwestować?...
- nie zaczynaj od drugiej strony - najpierw dowiedz sie jak nalezy trzymac ptaka i jak o niego dbać i jak go układać a dopiero poźniej dociekaj skąd i za ile go kupic.
kaja
młodszy sokolnik

Post autor: kaja »

Nie wytrzymam ,westa go z tad .Take ladne zdjecie a nie kuma.Dzis bede bezposredni na moje oko to jakas wydra.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kuba08111994
młodszy sokolnik

Post autor: kuba08111994 »

:grin:
Awatar użytkownika
Młodzik
sympatyk

Mieliście racje gdy trochę poczytałem i przejrzałem na oczy i chciałbym zacząć jednak od ptaków długo skrzydłych np. myszołowów i mógłby mi ktoś podać link o hodowli myszołowów?
garbus2
Site Admin
Kontakt:

Młodzik pisze:Mieliście racje gdy trochę poczytałem i przejrzałem na oczy i chciałbym zacząć jednak od ptaków długo skrzydłych np. myszołowów i mógłby mi ktoś podać link o hodowli myszołowów?
1) myszołowy nie są długoskrzydłe a szerokoskrzydłe wedle podziału w tej książce
2) poczytaj trochę dokładniej tą książkę
3) nie zdziw się jak ktoś poda ci link www.fabrykamyszołowow.pl/cennik.pdf
4) woliere juz masz? a miejsce skad bedziesz brał karme też masz? umiesz juz układać ptaka ze chcesz go kupowac?
ODPOWIEDZ