Warsztaty sokolnicze w Tucholi

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Warsztaty sokolnicze w Tucholi

Post autor: Nowogrodzki »

Witam
planujemy spotkanie 7 lutego 2009 r. Nie podaję jeszcze szczegółów, bo jesteśmy w trakcie przygotowań. Oczekujemy propozycji referatów, prezentacji, pokazów. Planujemy polatać z ptakami i spotkać się kameralnie. Jeśli jest zapotrzebowanie na nocleg-proszę zgłaszać takową potrzebę.
Zapraszamy
JoHn DuMbaR
sokolnik

Post autor: JoHn DuMbaR »

Czemu wszystkie imprezy przytrafiaja sie akurat wtedy kiedy wypada mi jakis egzam :roll:
Zycze udanej imprezy.
Powodzenia.
Carmilla
sympatyk
Kontakt:

Post autor: Carmilla »

Witam,
Ile taka impreza będzie kosztować? Bez ptaka też można przyjechać, prawda?
tercel
stażysta

Post autor: tercel »

Jechalismy z kolegmami w zeszłym roku na warsztaty doTucholi z mieszanymi uczuciami-balismy się ze własciwie bedzie nas niewielu. Spoźnilismyy się odrobine i okazało się ze mielismy problemy ze znalezieniem miejsc do siedzenia-naprawde było nas sporo. Atmosfera super-z miejscami do spania rowniez nie było problemu-bo internat jest tak blisko. W naszym wypadku rozmowy o ptaszkach przeciagneły się do późnych godzin nocnych-moze nawet wczesno porannych. Naprawde warto przyjechac-w końcu jest to kolejna mozliwosc spotkania się-jakby nie było pierwsza impreza sokolnicza w roku!
Carmilla
sympatyk
Kontakt:

A będzie jechał może ktoś z okolic Wrocławia?
Awatar użytkownika
Raven_Corvus
sokolnik

Post autor: Raven_Corvus »

heheh no przeciagnelyt nam sie rozmowy :] tucholski internat to ma cierpliowsc... najwczesniej odpadl Korek z Gosia heheh, nie wiem czy mi sie uda w tym roku przyjechac ale postaram sie, narazie na 50% jestem.
Carmilla
sympatyk
Kontakt:

No więc powtórzę pytanie. Ile takie warsztaty kosztują? O ile są płatne?

Trwają tylko jeden dzień? Wiem, że nie ma dokładnego planu, ale jak przedłużą sie na dwa dni to jak to dokładnie jest z kwaterunkiem? Źeby w ciemno nie jechać...
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Szczegóły podam trochę później. Bigos w terenie będzie gratis :wink:
Co do cen noclegu, to w internacie ceny są przystępne, a posiłek jeszcze nie wiem czy w internacie będzie możliwy, czy trzeba będzie we własnym zakresie ( Szkoła w okresie "wiecznie" przejściowym).
To informacje wstępne, później będzie bardziej konkretnie.
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

JoHn DuMbaR pisze:Czemu wszystkie imprezy przytrafiaja sie akurat wtedy kiedy wypada mi jakis egzam
Zycze udanej imprezy.
Powodzenia.
Szkoda, liczyłem na Ciebie i jakiś ciekawy wykład dotyczacy sokołów-gatunków/pogatunków/odmian geograficznych
Awatar użytkownika
Nowogrodzki
sokolnik
Kontakt:

Carmilla pisze:Ile takie warsztaty kosztują? O ile są płatne?
Warsztaty w naszych założeniach nie są imprezą komercyjną. Mamy nadzieję, że będzie to spotkanie mniej i bardziej doświadczonych sokolników, trzymaczy , lataczy i entuzjastów. W naszych borowych warunkach nie jesteśmy w stanie zorganizować polowania w okolicach Tucholi. Myślę jednak, że spotkanie towarzysko-warsztatowe może wzbogacić nasza wiedzę. I choćby po to warto się spotkać.
Carmilla
sympatyk
Kontakt:

Jak na dzień dzisiejszy to ja się piszę, być może z jeszcze jedną osobą. Wszystko jednak może się zmienić w ostatniej chwili, bo 30. stycznia mam egzamin z botaniki, a jak go nie zdam to poprawkę 11. lutego, więc wtedy mój przyjazd raczej odpada...

Jak podacie jakieś szczegóły to wtedy będę mogła stwierdzić czy będę potrzebowała noclegu.

Pozdrawiam.
haggard
sokolnik

Post autor: haggard »

poprzednio było bardzo fajnie. wspólny wypad w teren z ptakami się udał pomimo tego że wiał bardzo mocny wiatr. bigos był super a nocne rozmowy o ptakach i łowieckich przygodach pod pierzem trwały do rana. naprawdę warto przyjechac :) ja z Tercelem będziemy na sto procent i zabierzemy jakieś ptaki do popuszczania. przywieziemy ze sobą masę zdjęć i może jakieś filmy
Awatar użytkownika
Stachu
sokolnik

Post autor: Stachu »

No niestety tym razem nie przyjadę. Trochę mam tym razem za daleko (Holandia). A szkoda, że mnie nie będzie. Może sprzedałbym jakieś pęta :razz:
lagger
młodszy sokolnik

Post autor: lagger »

W imieniu swoim i wszystkich sokolników z Tucholi i okolic zachęcam do przyjazdu na warsztaty i co ważne zabrania ptaków. Jeżeli zastanawiacie się czy przyjechać, albo, czy zabierać ze sobą ptaki, to nie wahajcie się, tylko pakujcie podopiecznych i wpadajcie. Jakieś miejsce w sokolarni na pewno się znajdzie. W ramach planowanych warsztatów przewidziane jest, tak jak w zeszłym roku, wspólne wyjście w teren. Każdy będzie miał swoje przysłowiowe 5 minut, będzie mógł zaprezentować swoich pupili, zjemy jakiś bigos, no i może uda się rozpalić ognisko dla rozgrzania atmosfery.
Jeszcze raz zapraszam i pozdrawiam.
Hubert.
MarHel
sympatyk

Post autor: MarHel »

Pojedzie ktoś z Poznania/okolic?
ODPOWIEDZ