Szukam sokolników z dolnego śląska najlepiej z okolic Wołowa

Informacje dla początkujących sokolników i osób chcących nimi zostać
ODPOWIEDZ
Kenas
pisklę

Szukam sokolników z dolnego śląska najlepiej z okolic Wołowa

Post autor: Kenas »

Witam! Pochodzę z Wołowa, miasta oddalonego o 40 km na północy-zachód od Wrocławia. Tak jak napisałem w temacie szukam sokolników z moich okolic u których chętnie podejme się każdej pracy przy drapolach. Sądzę, że był by to dla mnie najlepszy sposób do nauczenia się jak owymi ptakami należy się zajmować oraz do poznania tajnikow układania młodych. Ogólnie szukam osoby od której mógłbym się wiele nauczyć w zamian ofiarowywując swoją pomoc.

Kenas
Carmilla
sympatyk
Kontakt:

Post autor: Carmilla »

Z tego co wiem jedynym sokolnikiem we Wrocławiu jest pan pracujący na lotnisku.
Już był poruszany temat pomocy koło Wrocławia, poszukaj, tam jest adres internetowy.
Pan sokolnik, niestety nie pamiętam nazzwiska jest bardzo miły, rozmawiałam z nim, ale niewiele ma czasu, wiadomo - wymagająca praca... Przynajmniej tak było z rok temu.
Awatar użytkownika
przemek
stażysta

Post autor: przemek »

w sumie to do Poznania juz niedaleko :wink:
a tu skromna ale solidna ekipa :mrgreen:
lisek_lowczy
sympatyk

Post autor: lisek_lowczy »

Jesem z dolnego śląska i zaczynam uczyć się sokolniczyć. Może zacznij od kursu w Czempiniu.
Kenas
pisklę

Post autor: Kenas »

Carmilla--> pamiętam tego Pana jeszcze z wycieczki na lotnisko to była chyba IV kl. pod. Masz rację bardzo sympatyczny (o ile to ten sam bo to już dawno temu było :D). A Ty nie starałaś się "załapać" się u niego do pomocy?

przemek-->dzięki za zaproszenie jak bym kiedyś się do rodzinki wybierał wpadnę na pewno!!

lisek_lowczy-->fajnie by było wybrać się na ten kurs ale sądzę, że najlepiej byłoby uczyć się podstaw od sokolnika gdzieś w okolicy. Wtedy mógłbym poznać wszystko lepiej od strony praktycznej.
P.S.Na kurs na pewno się wybiorę ale raczej jeszcze nie w tym roku.
ODPOWIEDZ