Nowe Nabytki
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
@raven corvus - ciekawi mnie ta Twoja znajomosc wszystkich i tematu, rok temu laziles za mna i chciales u mnie woliery sprzatac, zeby zobaczyc jak ptak wyglada a teraz najmadrzejszy w kazdym wątku i w każdym temacie... Tobie luzu zycze i pokory bo internet to nie wszystko... zresztą zmadrzejesz jak zobaczysz co znaczy miec ptaka.. miec dobrego ptaka...
ZaP
ZaP
- Raven_Corvus
- sokolnik
Sluchaj o co Ci chodzi?, a skad wiesz, ze teraz nie mam stycznosci z ptakami? jak kazdego trak traktujesz z gory to widac jaki z Ciebie czlowiek, albo lepiej nie bede do Ciebie pisal bo mnie posadzisz o znieslawienie, ja nie powiem komu tu luz potrzebny Panie ideal, a co do znajomosci tematu sporo sie nauczylem, a ludzi znam bo z kilkoma sie postakelm i w przeciwienstwie do Ciebie nie uwazaja sie za Bog wie nie kogo, wiec z wycieczkami osobistymi odbij ode mnie kolego, a to ile kto ma ptakow nie swiadczy o tym jakim jest sokolnikiem!, a co do madrosci, ktos twierdzi, ze nie jest sokolnikiem, a na gadu sie chwali czego to i z jakim ptakiem nie ugonil. Wiec wiesz, ja do Ciebie z dystansem, to i Ty sie odczep.
ps. Jak cos wiem to dziele sie tym z innymi, wszystko w tym temacie.
ps. Jak cos wiem to dziele sie tym z innymi, wszystko w tym temacie.
- Raven_Corvus
- sokolnik
Łatwo jest mówić - pisać - trudniej zdecydowanie jest robić coś dobrze. Trudno słuchać morałów od kogoś kto kompromituje siebie na forum jako człowiek, a na swojej stronie jako sokolnik! Przy tym z uporem maniaka ciągle obraza innych użytkowników forum! Uspokujcie się kolego Zap-twoja strona jest wizytówką tego o co naprawdę ci chodzi! Z całą pewnością nie jest to dobro ptaków-nawet twoich własnych!
i tylko udowadniacie ze zrecie sie miedzy soba, jeden przed drugim chce cos udowodnicgo i na drugie psioczy!
czy o to chodzi w tym wszystkim???!!! NIE
zwrocilam uwage na problem-NIEURAZAJAC nikogo, ludzie wiecej pozytywnej energii, otwartosci i zyczliwosci a znikna problemy tak naprawde dzielace sokolnikow!
ktos cos gdzies poczyta i prawi moraly, nasteony wychwala pod niebiosa ptaka, a jeszcze trzeci chwali sie mam ich 30......
a co powiedziałyby ptaki o ich włascicielach, gdyby potrafiły gadac-oj zdałoby sie, moze co poniektorzy siadliby na tyłku
czy o to chodzi w tym wszystkim???!!! NIE
zwrocilam uwage na problem-NIEURAZAJAC nikogo, ludzie wiecej pozytywnej energii, otwartosci i zyczliwosci a znikna problemy tak naprawde dzielace sokolnikow!
ktos cos gdzies poczyta i prawi moraly, nasteony wychwala pod niebiosa ptaka, a jeszcze trzeci chwali sie mam ich 30......
a co powiedziałyby ptaki o ich włascicielach, gdyby potrafiły gadac-oj zdałoby sie, moze co poniektorzy siadliby na tyłku
- Raven_Corvus
- sokolnik
jeśli chodzi o Ravena to ma parę słów do powiedzenia. zaimponował mi tym że podszedł do tematu tak jak powinien- ma głód wiedzy i pomimo że jeszcze w praktyce nie miał okazji wypróbowac tego co już sobie przyswoił (poza pewnym jastrzębiem powierzonym mu przez powszechnie znanego i szanowanego sokolnika) to jestem pewien że jego upór i konsekwencja uczynią go sokolnikiem. naprawdę mądry, pokorny i pełen zapału adept sztuki sokolniczej. poznaliśmy sie w Tucholi i od razu wyczuliśmy z chłopakami że naprawdę zakochał się w sokolnictwie. oby jak najwięcej takich ludzi. ZAP tradycyjnie kreuje się na guru w sztuce układania ptaków łowczych ale już mnie to nie rusza. raczej bawi
apropos dobrych ptaków- na peno dobrym ptakiem nie jest ptak którego trening to przylot z dachu woliery na rękawice na odległośc kilkudziesięciu metrów. wybacz Zap ale moim zdaniem guzik wiesz o dobrych ptakach...a to że Raven kiedyś prosił cię żeby nabyc u ciebie jakąś wiedzę praktyczną o niczym nie świadczy. jak ktoś jest poczatkujący nie zawsze wie do których drzwi warto pukac a które omijac z daleka... nie wiem jakim cudem ktoś kto regularnie obraża ludzi na tym forum jeszcze nie dostał bana
p.s. opiolica, niestety wiem o czym mówisz
nabyc ptaka nie jest w Polsce łatwo jeśli jeszcze nie znasz ludzi. znam przypadki kiedy sokolnik przez trzy lata zaklepywał sie na lannera u kilku hodowców jednoczesnie by zwiekszyc szanse że sie załapie a i tak co roku wszyscy robili go w balona i zostawał z niczym a podobno był pierwszy na liście chętnych... jeżeli zamiast jastrzębia Opiolus zdecydowałby się nabyc sokoła to myślę że damy radę coś wykombinowac
za tydzien jedziemy sporą sokolniczą ekipą do Czech i jeśli decyzja będzie szybka to damy radę coś jeszcze zaklepac dla ciebie.proszę o kontakt na priv
-
ZaP
- sokolnik
- Kontakt:
haggard - gdzi enapisalem ze jestem sokolnikiem?? gdzi enapisalem, ze ejstem guru ??
ludzi czytajcie troche - ptaki mam takie jakie potrzebuje i robią to co potrzebuje, sokolnikiem nie jestem - OK niech Wam bedzi etrzymaczem jestem i nie poluje. Ptaki lataja na pokazach i do tego sa u mnie wykorzystywane...
Dziwi mnie Wasze podejscie ale OK piszcze co chcecie.. już przestalem na Wasze madrosci zwracac uwage... tak jak zaczynalem bez pomocy tak i moze byc dalej
Pozdrawiam tych madrych i najmadrzejszych...
ZaP
ludzi czytajcie troche - ptaki mam takie jakie potrzebuje i robią to co potrzebuje, sokolnikiem nie jestem - OK niech Wam bedzi etrzymaczem jestem i nie poluje. Ptaki lataja na pokazach i do tego sa u mnie wykorzystywane...
Dziwi mnie Wasze podejscie ale OK piszcze co chcecie.. już przestalem na Wasze madrosci zwracac uwage... tak jak zaczynalem bez pomocy tak i moze byc dalej
Pozdrawiam tych madrych i najmadrzejszych...
ZaP