koniec NBPC

Tematy ogólne związane z sokolnictwem.
ODPOWIEDZ
Wolperlira
młodszy sokolnik

koniec NBPC

Post autor: Wolperlira »

no i stalo sie. jakies 2 miesiace temu zostal przypieczetowany los the national birds of pray centre in newent.
kiedy jemima opuszczala uk miala mozliwosc sprzedania centrum czlowiekowi ktory wraz z jej ojcem zbudowal je od podstam, ale jak sama sie wyrazila, nie sprzeda go komus kto zrobi z tego lepszy biznes niz ona. fair play to her... wiec zostawila osrodek w rekach czlowieka ktory wzenil sie w pieniadze i od kad mial wiecej niz 10 funtow w banku, mial zawsze ludzi, ktorzy jego pieniedzmi zarzadzali...
keith... dlugo by mozna opowioadac. ale nie chce mi sie.
jakies 2 miesiace temu podpisal sprzedaz gruntu. centrum nieglugo zmieni sie w wybieg dla koni
powiedzialabym trudno sioe mowi ale...! pan beven zaprzecza sprzedazy... a ja tylko przypadkiem sie o tym dowiedzialam, bo sprzedal je siostrze mogego znajomego... swiat jest maly...
no wiec stalo sie... ja zmienilam prace reszta staff'u powoli sie wykrusza. zastanawiam sie czy jakikolwiek ptak z centrum zostanie zwrocony prawowitemu wlascicielowi. kilka ptakow nalezy nadal do jemimy. a cala reszta nalezy do roznych zoo w kraju i zagranioca.
keith ma zwyczaj sprzedawania cudzych ptakow. a tak sie sklada ze nie placi z tego podatku... moze ktos sie powinien o tym dowiedziec... tax man? yaza? moze bog go skarze:P

podsumowujac- centrum istnialo ponad 40 lat a swego czasu bylo najwybitniejsze w kraju. data oddania gruntu wyznaczona jest jakos na sierpien.

nie ma co plakac chlopcy i dziewczynki bo jemima wrocila do kraju i zaciera raczki z radosci. ponad rok starala sie zamknac centrum. nasylala szpiegow i inspekcje... ehh stara dobra mima. jej centrum ma tymczasowe opuznienia natury technicznej( problemy z planami budynkow), ale znajac ja szybko sobie z tym poradzi i stanie na nogi.

a mi pozostaje znalesc inna robote. moze... inzynier budowlaniec:P w tym kraju wszystko jest mozliwe:)
ODPOWIEDZ