Sokoleoko witaj na forum.
I na tym konczy sie moja przyzwoistosc .
Po jaka chole** zamieszczasz na forum liki ktore wczesniej kazdy mial okazje ogladac.
A z tym wilkiem wybacz..zniesmaczylem sie.
Sokoleoko, usun link z odnosnikiem do orla i wilka.
Jest to bestjalska scena, wyciagnieta zywcem ze sredniowiecza. Filmy tego typu inicjuja niezdrowa niechec do sokolnikow, tworzac bledne pojmowanie naszej pasji. W niektorych krajach nadal sa stosowane kary obcinania czlonkow jaka intrument prawny, mimo to nikt filmow o tej tresci nie zamieszcza na forach prawniczych.
to jedna z metod treningu ptakow drapieznych - niektorzy podczepiaja zrzucane wabidlo. Znajomi probowali ale sobie odpuscili bo sterowanie tym cholerstwem jest dosc trudne...
Czy coś jest jeszcze do wycięcia? Rozumiem jak kogoś to razi nie ma problemu zastosuje sie do próśb. Mam nadzieję, że jeszcze nie mam opinii "Czyngis-Chana".Odnośnie polowania na wilki. Nie wiem na co jeszcze te orły są wstanie się rzucić. Przecież wilk poradzi sobie bez problemu z dużym psem, owcą. Tymi ptaszyskami można przecież polować na ludzi(czegoś takiego nigdy bym nie chciał zobaczyć na oczy). Można w sumie je nazwać skrzydlatymi rottweilerami czy pittbullami.
SOKOLEOKO pisze:Czy coś jest jeszcze do wycięcia? Rozumiem jak kogoś to razi nie ma problemu zastosuje sie do próśb. Mam nadzieję, że jeszcze nie mam opinii "Czyngis-Chana".Odnośnie polowania na wilki. Nie wiem na co jeszcze te orły są wstanie się rzucić. Przecież wilk poradzi sobie bez problemu z dużym psem, owcą. Tymi ptaszyskami można przecież polować na ludzi(czegoś takiego nigdy bym nie chciał zobaczyć na oczy). Można w sumie je nazwać skrzydlatymi rottweilerami czy pittbullami.
tylko ze to zupelnie nie o to chodzi w sokolnictwie. niestety przejawiasz jakze standardowe lamerskie zainteresowanie wielkoscia, drapieznoscia i sila ptakow co jest dalece nieprawdziwe.... do pewnych spraw trzeba dojrzec
Dziekuje za usuniecie linka, a na przyszlosc poczytaj stare posty, zanim zniechecisz do siebie reszte forumowiczow. Kazdy ci chetnie pomoze, ale po co pisac cos co bylo omawiane 100 razy w najdrobniejszych detalach ?
Sokoleoko..jest tylko jeden problem odnosnie tych wilkow.
Zwierzeta te wystepujac na calym swiecie wyksztalcily wiele lokalnych podgatunkow, z ktorych czesc niestety z naszej reki wyginela doszczetnie. Wilki zamieszkujace srodkowa Azje sa wyjatkowo male, zdecydowanie mniejsze od np. wilkow z Kanady. W dodatku ten to jeszcze szczeniak...osaczony przez ludzi i ptaki... Moim zdaniem nie ma sie absolutnie czym podniecac.